Det skriver rogalandsavis.no mandag.

 

Mens sannsynligheten for at en amatør gjør hole-in-one er 20 000 til 1, skriver rogalandsavis.no at sannsynligheten for å gjøre det samme tre ganger er nærmere 40 milliarder til 1.

 

Tomas Helgø, som spiller med 3,1 i handicap, hadde sine to første fulltreffere på Stavanger GKs 120 meter lange femte hull. Den siste kom på hull 5, som måler 156 meter fra gul tee. 

 

– Begge ganger var det wedge og backspinn tilbake i hullet. Den siste kom på hull 3 med et åtterjern. Ballen hoppet én gang, og gikk rett i koppen. Da trodde jeg nesten ikke det jeg så, sier Helgø til RA.

 

RA setter 15-åringens prestasjon i perspektiv ved å sammenligne med en annen rogalending, proff-veteran Eirik Tage Johansen. 32-åringen har gjort to hole-in-ones, en færre en Helgø. Ingen av dem har kommet hjemme i Stavanger.

 

– Jeg har aldri hatt hole-in-one på Stavanger, til tross for uendelig mange runder der. På hull 2, 12, 14 og 16 har jeg satt innspill direkte i koppen, men det er ikke den samme følelsen, sier Tage til RA.

 

(Les hele artikkelen om Tomas sin prestasjon her)

 

Selv om det øker sannsynligheten betraktelig, er det å være tourspiller ingen garanti for at man opplever å gjøre hole-in-one. Det hevdes at Severiano Ballesteros aldri rakk å se ballen fly i hullet på ett slag før han falt bort i 2011. Bubba Watson gjorde karrierens første hole-in-one først i fjor – under en oppvisningsturnering på Augusta Nationals par-3-bane onsdagen før The Masters.

 

Det finnes ingen definitive tall på hva sannsynligheten for å gjøre hole-in-one er. En Golf Digest-undersøkelse i 2005 konkluderte med at sannsynligheten for en gjennomsnittsgolfer å gjøre hole-in-one i løpet av tusen runder er 12 000 til 1. For en tourspiller er sannsynligheten 3000 til 1, og for en lavhandicaper som Tomas Helgø er den 5000 til 1.

 

Golf Digest estimerer forøvrig sannsynligheten for å gjøre hole-in-one to ganger i løpet av samme runde til 67 millioner til 1.

 

Vi anbefaler Tomas Helgø å smi mens jernet er varmt og levere inn en lotto-kupong fortere enn svint!