– Tiger spiller mye bedre denne sesongen. Hans lengdekontroll med wedgene har bedret seg voldsomt siden i fjor, noe vi ser på alle birdiene han har gjort fra 90 meter og inn, sier Hank Haney.

 

Den profilerte treneren pratet om Tiger i forbindelse med et intervju på nettsiden Scotsman.com. Haney er for tiden aktuell med en ny sesong av «The Haney Project» på The Golf Channel, hvor han skal hjelpe den eks-svømmeren Michael Phelps med sitt golfspill. Haney vakte oppsikt da han i fjor ga ut boken «The Big Miss», som handlet om hans seks år som Tigers trener. Siden den gang har ikke Tiger og Haney vært på talefot.

 

Haney mener at bedre kontroll på drivene har vært en av hovedfaktorene til at Tiger allerede har rukket å vinne to ganger i år, og nå er favoritt til å vinne The Masters.

 

– På grunn av lengdene mange proffer nå slår ballen, har mange av dem fordel av at de slipper å dra opp driveren så ofte. Tiger er definitivt en av de spillerne. Da jeg underviste ham, misset han omtrent 85 prosent av fairwayene til høyre, selv om han sa at han i perioder misset begge veier. Og de sistre tre årene har det vært et faktum; hans misser med driveren har vært omtrent 50-50 høyre og venstre. Forrige uke derimot var annerledes. Han eliminerte venstresiden. Det har mye å si for selvtilliten å kunne eliminere halvparten av farene på golfbanen, forklarer Haney.

 

Tigers seier på Doral for to uker siden var en kombinasjon av ypperlig spill fra tee til green, kombinert med en brennhet putter. Etter turneringen takket Tiger Steve Stricker for et puttingtips som gjorde at det virkelig løsnet på green.

 

– Alt handler om majorer for Tiger. For alle spillere handler det om å kombinere en uke hvor man slår ballen bra med en uke man putter bra. Før i tiden var det tatt for gitt at han slo ballen bra. Nå ser det ut som han nærmer seg det nivået igjen, avslutter Haney.