Da Dustin Johnson ble spurt om han var oppdatert på regelendringene i golfen før PGA Tourens første turnering i 2019, fikk svaret hans pressekorpset til å le:

– Jeg skal se på det senere i dag, sa spilleren som for øyeblikket er ranket som nummer tre i verden.

– Jeg fikk en tour-representant til å printe ut regelendringene for meg før turneringen; Jeg skal se på dem litt senere i dag, sa Johnson før PGA Tour-turneringen tok til på Hawaii i går. 

Det er gjort en rekke betydelige endringer i golfreglene før denne sesongen. Blant annet har spillerne nå lov til å fikse spikemerker i puttelinjen, ta prøvesvinger og grunne køllen i straffeområder (tidligere kalt sidevann- og vannhindere journ. anm.) og putte med flagget i. Om de ønsker. Men Johnson har ikke brukt juleferien på å lese seg opp på de nye reglene.

«Hvordan kommer de nye reglene til å påvirke deg?», spurte pressekorpset på Hawaii.

– Jeg vet ikke, sa Johnson til rungende latter fra pressen.

Det er kanskje litt spesielt med tanke på at nettopp Dustin Johnson tapte PGA Championship fordi han ikke hadde lest seg opp på de lokale reglene på Whistling Straits tilbake i 2010.

Men sesongen er ennå ung, og DJ vil nok ha regelendringene på stell om ikke lenge.

NB! Årets første PGA Tour-turnering gikk av stabelen på Hawaii torsdag. Se høydepunktene fra dag én av Sentry Tournament of Champions under.