39 av RKS-gruppen* «Østlandet Øst» sine ivrige juniorer er denne uken på Alcaidesa Golf Links i Spania. 

Skal man tolke bildet over, er det en avslappende treningssamling spillerne har meldt seg på.

Tro om igjen. Det er nemlig ikke sauer som telles, men birdies.

– En rangeøkt litt utenom det vanlige. Alle spillerne har fått i oppgave å visualisere at de gjør en birdie på hull 1!, forklarer Losbys RKS-trener Mark Davies til Norsk Golf, og legger til:

– Tanken bak denne uken er å vise alle barna den riktige måten å trene og spille på. Jeg er en sterk tilhenger av at man må trene riktig, og at banespill skal være i fokus.

Ikke fokus på teknikk

Davies sier til Norsk Golf at han ønsker å vise andre trenere at det er mulig å arrangere en treningssamling kjemisk fri for teknikkinstruksjon.

Målsetningen er å veilede spillerne til å ha eierskap til sin egen utvikling. La dem trene smart og så likt som banespill som mulig, og tillat dem å tenke annerledes!

Mark Davies, RKS-trener

– Jeg har nektet å gi teknisk informasjon til spillerne. Hvis de har spurt, har jeg heller forsøkt å hjelpe dem til å finne ut av svaret på egenhånd. Ingen Trackman denne uken!, smiler Davies.

Han har utfordret juniorene til å utvikle kommunikasjonen med sine lokale trenere. Davies påpeker at rollen RKS-trenere ikke er å hjelpe alle spillerne i regionen med teknikken:

Målet er å bygge opp et bedre samarbeid mellom klubbene, hjelpe de lokale klubbtrenerne, og gi juniorer anledning til å reise på inspirerende samlinger sammen med jevnaldrende i andre klubber.

Les også: Du har kanskje trent feil hele tiden! 

 

(Artikkelen fortsetter under bildet)

PRAKTISK TRENING: I denne øvelsen har spillerne ikke lov til å tømme kurven med baller ved matten. De kan kun ta ut en ball av gangen, og må bruke full rutine før hvert slag. (Foto: Mark Davies)

Tenker annerledes

Visualisering av birdies på driving-rangen er bare en av mange «utenfor boksen»-øvelser spillerne må gjennom denne uken for å gjøre treningen så likt banespill som mulig.

På nærspillet har juniorene blitt utfordret på ti ulike stasjoner med diverse øvelser og leker som tvinger dem til selv å oppdage hvordan de skal mestre de ulike slagene.

– Vi ser mange spillere som oppsøker profesjonell hjelp så fort et problem oppstår. Vi ønsker at du aller først skal forsøke løse problemene på egenhånd. Hvis ikke det fungerer, da kan du be om hjelp!

– Vår målsetning er å veilede spillerne til å ha eierskap til sin egen utvikling. La dem trene smart og så likt som banespill som mulig, og tillat dem å tenke annerledes! , konkluderer Davies.

 

*RKS – regionale kompetansesentre: Formålet med regionale kompetansesentra er å gjøre de utvalgte sentra til «drivhus» for idrettslig virksomhet i regionen. ”Drivhuset” skal produsere flere og mer kompetente trenere, mer attraktive trenings- og konkurransetilbud, mer stimulerende treningsanlegg og sist men ikke minst bedre spillere i området, uavhengig av kjønn, alder og tidligere ferdighetsnivå.