Hedres på Augusta

Første gang han spilte Masters fikk han drapstrusler. Nå skal han åpne turneringen sammen med Jack Nicklaus og Gary Player.

Publisert

I 1975 ble Lee Elder den første fargede spilleren som spilte i The Masters. Det var noe som skapte harme hos mange den gang. Amerikaneren kvalifiserte seg ved å vinne en PGA-turnering, men mottok drapstrusler før turneringen. Det var så ille at han faktisk leide to hus samtidig, slik at det skulle være vanskeligere for folk å finne ut hvor han bodde. 

Han misset cuten i debuten, men deltok i turneringen fem ganger til, med en delt 17. plass i 1979 som beste plassering.

Nå er Elder blitt 86 år gammel, og er invitert til å åpne turneringen med Gary Player og Jack Nicklaus som såkalt «honorary starter».

-Vi hører alle til her

Elder fikk invitasjonen i 2019, og skulle etter planen vært på plass da turneringen opprinnelig skulle gått av stabelen i april.

«Mr. Elders deltagelse under åpningsseremonien vil anerkjenne hans modige liv og minne oss om alt han har gjort i sin karriere for å eliminere barrierer og inspirere svarte menn og kvinner til å spille golf» sa styreformann Fred Ridley i pressemeldingen. 

«Vi hører alle til», sa Tiger Woods da han fikk nyheten. «Det er fantastisk å høre at Augusta National nå vil hedre Lee Elder»

Powered by Labrador CMS