Det skriver lokalavisen Øyene i torsdagens papirutgave.

– På sommeren kommer det flokker med kråker som hakker løs på greenen. Kråkene husker at de har funnet mat her tidligere, og forsøker lykken på ny hver morgenkvist. Det ble faktisk så ille en stund at det var umulig å spille golf der, sier Ingmar Ellefsen, daglig leder i Tjøme GK til Øyene.

Han understreker overfor avisen at den makabre løsningen var siste utvei. Verken bruk av vanningsanlegg eller falske rovdyr som de hang opp i trærna, var til nytte. Det var først da de hang opp døde fugler at problemet ble løst. 

 Selv fra politiet har jeg fått henvendelser om dette. Men etter å ha forklart grunnen og frustrasjonen vår la de saken død

Ingmar Ellefsen til Øyene

Ellefsen forstår godt hvorfor noen reagerer.

– Det har jeg full forståelse for. Det er jo ikke sånn at vi liker å drepe dyr. Det er heller ikke første gang noen har reagert. Selv fra politiet har jeg fått henvendelser om dette. Men etter å ha forklart grunnen og frustrasjonen vår la de saken død, forklarer han til Øyene.

Dette er ikke første gang klubben har tenkt utenfor boksen for å løse problemer på golfbanen. I fjor vår fikk hvert av hullene på banen sin egen «fadder». Ved alle teesteder står det en liten beskjed fra fadderen, som har påtatt seg et ekstra lite ansvar for å sørge for at hullet holder seg i god stand.

Også mellom golfhullene på banen har klubben gått kreativt til verks. Dagene der greenkeeperen bruker mye tid på å klippe roughen på banen, er nemlig talte. Istedenfor kjører 22 flittige roboter rundt på banen til enhver tid og «tygger» i seg gress. I ettertid har flere andre norske klubber latt seg inspirere og gått for samme løsning.