Tønsberg-jenta har brukt 2013-sesongen på å befeste seg som Norges høyest rankede collegespiller, og ble denne uken annonsert som «Honorable Mention All-American» av Golfweek. Tonje avsluttet sesongen med en snittscore på 73,12 slag for Denvers «pionerer».

 

– Jeg er så stolt over at Tonje har blitt kåret til Golfweeks «All-American»-lag. Laget består av de 48 beste spillerne i den øverste collegedivisjonen. Hun avsluttet sesongen ranket som 37 i collegesystemet individuelt av Golfweek. Hun har jobbet veldig hardt de siste tre årene, og fortjener denne prisen, sier lagets trener Lindsay Hulwick til Denvers nettsider.

 

Bare denne sesongen har Tonje seks topp 10-plasseringer. I slutten av april tok hun også karrierens andre individuelle collegeseier da hun utklasset konkurrentene i WAC Women’s Golf Championship i Arizona med seks slags margin. Under en turnering i Hawaii tidligere i år satte hun også skolerekord for laveste rundescore med 65 slag.

 

Daffinrud er den første Denver-spilleren som blir kåret til Golfweek All-American siden Stephanie Sherlock og Katie Kempter ble inkludert i laget i 2008.

 

Se hele listen over All-Americans her. 

 

Flere norske collegespillere har gjort seg bemerket «over dammen» denne sesongen. Senest forrige helg mottok Sondre Ronold pris for NAIA Player of the Year av Jack Nicklaus i forbindelse med PGA Tour-turneringen The Memorial. 

 

Norsk Golf gratulerer Tonje med utmerkelsen!