Svaret er: Både ja og nei, avhengig av hvem som svinger.

Det konkluderer Dr. Mike Voight, professor i fysioterapi og rådgiver ved Titleist Performance Institute, i følge Golf Digest

Tanken bak å svinge to køller er å løse opp kroppen før det nervøse utslaget på første tee.

Dr. Voight sier den typiske amatørgolferen som mangler hofte- og ryggrotasjon er tjent med å varme opp kroppen med både to og tre køller i hånden før runden. Ikke fordi det får køllen du bruker på første tee til å føles lettere, men fordi du varmer opp kroppen til bedre rotasjon.

Slik oppvarming har imidlertid liten hensikt for de med bedre svinger og lavhandicapere, skal vi tro Dr. Voight. 

For den typiske golfer med begrenset bevegelsesfrihet, er det best å svinge en tyngre kølle

Dr. Mike Voight

Disse spillerne har som oftest allerede god kroppsrotasjon, og er bedre tjent med å svinge en lettere kølle – enten ved å snu køllen rundt og svinge med grependen nederst, eller med en siktepinne.

– For den typiske golfer med begrenset bevegelsesfrihet, er det best å svinge en tyngre kølle. Alle slags svinger (ved oppvarming) vil uansett være positivt for ballhastigheten.

– Dersom du allerede har god rotasjon i ryggraden har vi funnet ut at det er mer positivt for ballhastigheten å varme opp med en lettere kølle. Eller enda bedre – å starte med en tung kølle før du gradvis beveger deg over til en lett kølle, konkluderer Dr. Voight, som avslutter med å si at det er bra for muskelbalansen også å varme opp med svinger i motsatt retning.

 

Hvordan varmer du opp før runden?