Med en runde på par, hans høyeste score så langt denne uken, falt Hovland to plasser til delt 7.-plass (-9), og han har nå ti slag opp til Cantlay før siste runde.

– Litt kjedelig start og litt kjedelig avslutning, ellers var det veldig mye bra mellom der. Følte ikke at jeg hadde helt spillet i dag. Jeg kjempet bra mesteparten av runden, men litt kjipt at det ikke ble litt bedre på slutten, sa Hovland til Eurosport etter runden.

23-åringen startet lørdagens runde åtte slag bak Cantlay og trengte en god start for å tette igjen luken opp til amerikaneren. I stedet startet han med bogey etter å ha misset utslaget langt høyre, og på hull 4 ble det enda en bogey etter at han ikke klarte å gjøre up-and-down fra greenbunkeren.

På hull 5 og 7 kom endelig dagens første birdier etter et presise innspill fra henholdsvis 110 og 135 meter, før han chippet i for sin tredje birdie på hull 8 etter å ha flørtet med vannhinderet på innspillet. 

Det skulle dessverre også bli dagens siste innskudd på birdiekontoen. Etter åtte par på rad treputtet han for bogey på hull 17, før han avsluttet med par på det siste par 5-hullet for tredje dag på rad. Dermed har han fortsatt til gode å gjøre birdie på et par 5-hull denne uken.

Hovland sier til Eurosport at planen for søndagen er å få en bedre start:

– Det blir å få en bedre start, så kan man bygge videre på det. Det er så vanskelig å angripe ute her når man er litt ute av posisjon. Det handler å kommet seg inn på green, og da kan man senke litt putter, sier han.

Ifølge pgatour.coms statistikk var lørdagens runde Hovlands en av Hovlands dårligste dager på green denne sesongen: han tapte 2,735 slag til resten av feltet. Til gjengjeld har han vært feltets beste spiller fra tee-til-green over de tre dagene på East Lake Golf Club.

Hovland tar fatt på sisterunden klokken 19.25 søndag sammen med Bryson DeChambeau, tre grupper bak lederballen Patrick Cantlay (-20) og verdensener Jon Rahm (-18).

Førstepremien for å vinne Tour Championship og dermed også FedEx Cup sammenlagt er på svimlende 15 millioner dollar. 7.-plassen Hovland ligger på nå, er på sin side verdt 1,3 millioner dollar.

Leaderboard