Etter å ha startet årets PGA Tour-sluttspill med en runde på 68 slag (-3) var Viktor Hovland på 10.-plass etter første runde. Fredag forbedret han scoren med ett slag, men falt likevel to plasser på leaderboardet.

Med seks birdier, to bogeyer og resten par på scorekortet ligger han nå syv under par sammenlagt, tre slag bak pallen og fem bak leder og verdensener Jon Rahm

Hovland kan takke en fantastisk avslutning på runden for at han fortsatt henger med i toppen:

23-åringen fikk en perfekt start på dagen med birdie fra to meter på åpningshullet, men tapte det slaget igjen med en høyst unødvendig bogey på det 6. par 5-hullet da han dumpet ballen i vannet fra perfekt posisjon i fairway.

På det neste par 5-hullet på hull 8 tok han det slaget tilbake igjen med en up-and-down for birdie fra greenbunkeren, før han kunne signere for dagens tredje birdie på hull 10 etter at utslaget fra 180 meter la seg en meter fra hullet.

Hovland falt tilbake til -1 for dagen igjen på hull 14 etter et besøk i greenbunkeren, men da han drivet seg opp til greenområdet på det korte hull 16 og gjorde en enkel birdie, klarte han endelig å gire opp til femtegiret: på hull 17 klistret han innspillet fra en meter helt inntil flagget, før dagen ble avsluttet med stil med en birdie fra fem meter på hull 18.

(Artikkelen fortsetter under)

Ifølge pgatour.coms projeksjon er Hovland foreløpig i rute til en 10.-plass i FedEx Cup. Jo bedre han gjør det denne uken og i neste ukes sluttspillturnering BMW Championship, desto bedre utgangspunkt får han i «jaktstartfinalen» Tour Championship fra 2. til 5. september. I fjor lå Hovland på 26.-plass før finalen og startet dermed langt bak lederen i den siste turneringen, og var egentlig praktisk talt ute av seierskampen før turneringen i det hele tatt hadde startet.

Det har han lyst til å få en endring på i år.

– Jeg håper å kunne komme til East Lake i år med et litt bedre utgangspunkt enn forrige gang. Det er ikke så lett å ta igjen ti slag på verdens beste spillere, spesielt ikke når spillet heller ikke er på topp. Da blir det litt tungt å gå rundt og «hakke» utpå der, sa Hovland til Eurosport tidligere denne uken.

Han beskriver det som «ganske sjukt» å ha gitt seg muligheten til å konkurrere om å vinne FedEx Cup, der vinneren stikker av gårde med en bonus på svimlende 135 millioner kroner.

– Jeg har jobbet hardt og det har betalt seg. Det er veldig fort gjort å komme ut på Touren og føle at alle er så sykt gode og at man må endre på ting, og jeg har jo endret på et par ting selv… men det er blitt bedre ganske umiddelbart, og å se den forbedringen så fort er ganske kult. Så forhåpentligvis fortsetter jeg å bygge videre på det, sier Hovland til Eurosport.

Leaderboard