Frem til i fjor var Espen Kofstads 180.-plass i 2012 den høyeste posisjonen en norsk herrespiller noen gang hadde oppnådd på verdensrankingen.

Den rekorden brukte ikke Viktor Hovland lang tid på å slå etter at han tok steget inn i de profesjonelles rekker for ett år siden, og i september ble han den første nordmannen blant de 100 beste i verden.

Nå skriver han historie igjen som den første i topp-50 i verden. Da Official World Ranking ble oppdatert mandag morgen etter Hovlands 11.-plass i Travelers Championship, klatret han fra 53.- til 45.-plass.

Hovland står nå med 2,4042 rankingpoeng. Det er en gjennomsnittsverdi som sier hvor mange poeng i snitt han har fått i alle proffturneringer han har spilt de to siste årene.

Dersom man ikke har spilt nok turneringer, vil poengene deles på minimumstallet 40, slik tilfellet er for både Hovland, som står med 29 turneringer så langt.

På de 29 turneringene Hovland har spilt, har han et gjennomsnitt på 3,7451 poeng, noe som ville tilsvart en 27.-plass på verdensrankingen, men ettersom tallet må deles på 40, må han altså foreløpig ta til takke med 45.-plass.

Det viktigste er uansett at han nå er inne blant de 50 beste. Klarer han å beholde den plasseringen, vil han få innpass i alle store turneringer fremover, både majors, WGC-turneringer og The Players Championship.

Hovland er allerede kvalifisert til å spille i de utsatte majorturneringene PGA Championship og U.S. Open, og ligger nå også an til å kvalifisere seg til The Masters. The Open Championship er på sin side avlyst.

(Les også: Slik fungerer verdensrankingen)