Hovland klarte cuten i Texas – Ventura i delt ledelse i Florida

Det er stjernespekket på toppen av leaderboardet i Charles Schwab Challenge. Viktor Hovland er også klar for helgespillet. På Korn Ferry Tour er Kristoffer Ventura i delt ledelse.

Publisert

Som den første av de store idrettene i USA er PGA Tour-sirkuset i gang igjen – for første gang siden The Players Championship ble avblåst etter én runde i midten av mars.

Det er et stjernespekket startfelt i Charles Schwab Challenge på Colonial Country Club i Fort Worth i Texas, og etter første dag måtte Viktor Hovland ta til takke med en runde på par og delt 77.-plass – ett slag utenfor cutstreken.

Fredag forbedret han scoren med to slag, og sikret dermed en plass i helgespillet med ett slags margin.

Hovland leverte fire birdies, to bogeys og resten par på andrerunden, og med -2 sammenlagt ligger han på delt 47.-plass, ni slag bak lederen Harold Varner III fra USA. Varner pustes i nakken av en rekke stjerner, blant andre Jordan Spieth (-10), Bryson DeChambeau (-10), Collin Morikawa (-9), Xander Schauffele (-9), Rory McIlroy (-9) og Justin Thomas (-8).

Ifølge statistikken har Hovland i kjent stil vært blant feltets beste fra tee denne uken. Han har vært den 14. beste spilleren i feltet på utslagene, men ikke vært like presis på innspillene: han ligger på 56.-plass på PGA Tours «strokes gained»-statistikk på innspillene. På og rundt green har han tapt slag til resten av feltet: han er den 101. beste spilleren i feltet når han misser green, og ligger på 99.-plass på puttestatistikken.

Denne uken markerte ikke bare den etterlengtede oppstarten for PGA Tour etter tre måneders korona-pause, men også Korn Ferry Tour, nivået under PGA-touren.

Kristoffer Ventura har i likhet med sin tidligere Oklahoma State University-lagkamerat Viktor Hovland spillerettigheter på PGA Tour i 2020, men på grunn av hans dårlige start på årets sesong, sliter han med å komme med i nok turneringer.

Derfor har han nå bestemt seg for å spille litt på Korn Ferry Tour – den samme touren hvor han sikret seg PGA Tour-kortet i fjor sommer. Det kan vise seg å ha vært et klokt valg.

Etter halvspilt Korn Ferry Challenge på TPC Sawgrass deler Ventura ledelsen med fire andre spillere etterunder på fire og to under par. Fredagens 68-runde inneholdt tre birdies, én bogey og resten par.

– Jeg tenker ikke så mye på å vinne. Jeg bare gjør mitt beste og håper at det holder. Det er deilig å være tilbake igjen, sier Ventura til Eurosport.

Ventura står fra før av med to seirer på Korn Ferry Tour.

Leaderboard Charles Schwab Challenge

Leaderboard Korn Ferry Challenge

Powered by Labrador CMS