Som den første av de store idrettene i USA er PGA Tour-sirkuset i gang igjen – for første gang siden The Players Championship ble avblåst etter én runde i midten av mars.

Det er et stjernespekket startfelt i Charles Schwab Challenge på Colonial Country Club i Fort Worth i Texas, og etter første dag måtte Viktor Hovland ta til takke med en runde på par og delt 77.-plass – ett slag utenfor cutstreken.

Fredag forbedret han scoren med to slag, og sikret dermed en plass i helgespillet med ett slags margin.

Hovland leverte fire birdies, to bogeys og resten par på andrerunden, og med -2 sammenlagt ligger han på delt 47.-plass, ni slag bak lederen Harold Varner III fra USA. Varner pustes i nakken av en rekke stjerner, blant andre Jordan Spieth (-10), Bryson DeChambeau (-10), Collin Morikawa (-9), Xander Schauffele (-9), Rory McIlroy (-9) og Justin Thomas (-8).

Ifølge statistikken har Hovland i kjent stil vært blant feltets beste fra tee denne uken. Han har vært den 14. beste spilleren i feltet på utslagene, men ikke vært like presis på innspillene: han ligger på 56.-plass på PGA Tours «strokes gained»-statistikk på innspillene. På og rundt green har han tapt slag til resten av feltet: han er den 101. beste spilleren i feltet når han misser green, og ligger på 99.-plass på puttestatistikken.

Denne uken markerte ikke bare den etterlengtede oppstarten for PGA Tour etter tre måneders korona-pause, men også Korn Ferry Tour, nivået under PGA-touren.

Kristoffer Ventura har i likhet med sin tidligere Oklahoma State University-lagkamerat Viktor Hovland spillerettigheter på PGA Tour i 2020, men på grunn av hans dårlige start på årets sesong, sliter han med å komme med i nok turneringer.

Derfor har han nå bestemt seg for å spille litt på Korn Ferry Tour – den samme touren hvor han sikret seg PGA Tour-kortet i fjor sommer. Det kan vise seg å ha vært et klokt valg.

Etter halvspilt Korn Ferry Challenge på TPC Sawgrass deler Ventura ledelsen med fire andre spillere etterunder på fire og to under par. Fredagens 68-runde inneholdt tre birdies, én bogey og resten par.

– Jeg tenker ikke så mye på å vinne. Jeg bare gjør mitt beste og håper at det holder. Det er deilig å være tilbake igjen, sier Ventura til Eurosport.

Ventura står fra før av med to seirer på Korn Ferry Tour.

Leaderboard Charles Schwab Challenge

Leaderboard Korn Ferry Challenge