Tekst: Kristin Moe Krohn og Christian Døvle

 

Norwegian Challenge 2014 startet lovende for Viktor Hovland, som etter halvspilt førsterunde i sin første Challenge Tour-turnering noensinne så navnet sitt trone helt på toppen av leaderboardet.

 

16-åringen så lenge ut til å få med seg helgespillet på Miklagard, før fire bogeys sent i runden sendte ham på feil side av cutstreken med knappest mulig margin.

Fredag kveld fikk han en tekstmelding fra kameraten Kristian Krogh Johannessen, som var klar for helgespill. Det var Hovland og Johannessen som kapret de to øverste plassene på pallen under forrige ukes norgesmesterskap på Tyrifjord.

 

– Jeg sendte en melding etter runden i går bare for tull. Jeg tenkte at han ikke hadde noe bedre å gjøre, og at jeg måtte sette han i sving!, smiler Johannessen til Norsk Golf etter å ha kommet inn på en under par for dagen.

 

Han ligger nå fem under par totalt, og foreløpig delt 36. plass. Lørdagens runde var dagens eneste norske score under par.

 

– Det var ikke så veldig moro å være caddie når du føler du burde spille selv. Men jeg spilte rett og slett forferdelig golf de siste ni i går. Det var en kjip følelse i går kveld, men jeg spiller jo ikke fast på Challenge Tour. Det hadde det vært enda mer bittert hvis jeg levde av dette. Men det var kult å kunne hjelpe Krogh som caddie, sier Hovland, som begrenser caddiekarrieren til denne lørdagen.

 

Nå er han mest sugen på å spille selv.

 

 

(Artikkelen fortsetter under bildet)

 

 

KOMPETENT: Viktor Hovland hadde mye å bidra med som caddie i følge Kristian Krogh Johannessen. (Foto: Christian Døvle/Norsk Golf)

 

 

– I morgen skal jeg trene. Jeg tror Kristian klarer seg fint uten meg!, sier Hovland. Neste uke setter han kursen mot Kina og junior-OL sammen med klubbvenninne Sandra Nordaas.

 

For de som fulgte Johannessen lørdag, var det ikke veldig vanskelig å se at det kriblet i golf-hendene til caddien. Viktor benyttet ofte anledningen til å snike til seg noen øvelsessvinger.

 

– Han virket GANSKE keen på å spille selv for å si det sånn! Det var gøy å ha han på bagen. Det er veldig ålreit å ha noen å prate med mens man spiller, og han kan mye golf. Jeg fikk mye hjelp av ham i dag. Vi hadde det gøy utpå der, sier Johannessen.