24-åringen hadde delt 17.-plass som utgangspunkt etter halvspilt turnering, men falt helt ned til 54.-plass med en tredjerunde på to over par.

Med -6 sammenlagt har Hovland nå seks slag opp til topp-10 og i skrivende stund elleve slag opp til lederen Sam Burns fra USA.

Etter å ha startet dagen med å bomme to gode birdiemuligheter kom Hovland i gang med å senke birdieputter fra fire og tre meter på hull 3 og 4. Deretter kom dagens første bogey på hull 5 etter nok en bommet kortputt, før han tok det tapte slaget tilbake igjen to hull senere etter å ha slått wedgen fra 60 meter til tap-in-avstand.

Så skulle det begynne å røyne på: Hovland gjorde bogeyer på hull 8 og 9 etter to besøk på rad i greenbunkeren, treputtet for dagens fjerde bogey på hull 11, før han gjorde en høyst unødvendig dobbelbogey på det 13. par 5-hullet etter å slått seg opp til perfekt posisjon etter to slag. Pitchen rullet imidlertid over green, og derfra var det mye surr både på og rundt green før han omsider fant veien til hullet på syv slag.

Hovland fikk stoppet blødningen med en birdie på hull 15 etter å ha drivet green på par 4-hullet, før frustrasjonen fortsatte idet han bommet en birdieputt på under en meter på hull 16. Med par på de to siste hullene kunne han til slutt signere for 73 slag.

(Artikkelen fortsetter under)

Pgatour.coms statistikk viser at Hovland fortsetter å levere varene fra tee til green, mens nærspillet virkelig har stukket kjepper i hjulene for ham. Lørdag tapte han hele 3,92 slag rundt greenene og 2,5 slag med putteren.

Shriners Children Open er Hovlands første turnering siden Ryder Cup-debuten i slutten av september, der han spilte to uavgjorte og tapte tre matcher. Til tross for den labre poengfangsten spilte han likevel solid gjennom hele uken.

Hovland avsluttet fjorårets PGA Tour-sesong på en knallsterk femteplass i FedEx Cup. Han bokførte 7-topp-10-plasseringer, 14 topp-25-plasseringer og hele 22 klarte cuter på de 24 turneringene han spilte – med seieren i Mayakoba Classic i Mexico som det store høydepunktet. I sommer tok han også sin første europatour-seier i Tyskland.

(Artikkelen oppdateres)

Leaderboard