Viktor Hovland holdt hodet kaldt og klarte uten i Travelers Championship på mesterlig vis. Det gjorde derimot ikke Padraig Harrington. Men dét var nok ikke bare derfor at den 26 år eldre iren vurderer å ta med nordmannen til Ryder Cup i 2020.

– Jeg må spørre meg selv; er det mulig at han kommer til å være en del av laget mitt neste år, sier Harrington til Sirius XM PGA Tour Radio on Friday, ifølge NBCSports.

Padraig Harrington er kaptein for Team Europa i neste års Ryder Cup. (Foto: Getty Images)

Hvis han er så god som
han ser ut, så kommer han sannsynligvis til å være
på det laget

– Padraig Harrrington

Imponert over Hovland

Det var etter 12. plassen i U.S. Open at Harrington ble spurt om 21-åringen kan være et wild card til det europeiske laget til duellen mot amerikanerne til neste år.

– I hver Ryder Cup er det med noen rookier. Det er umulig for meg å si nå hvem det blir, men det er klart at Viktor Hovland viste seg frem i forrige uke, sier Harrington.

Hovland har allerede gjort seg bemerket på mange vis. Skulle han bli tatt ut på Harringtons lag, vil han i tillegg bli tidenes første nordmann til å spille Ryder Cup.

– Jeg må bare håpe at han blir medlem på Europatouren og gjør et forsøk på å kvalifisere seg til laget. For hvis han er så god som han ser ut, så kommer han sannsynligvis til å være på det laget.

Viktor Hovland greide cuten i proffdebuten med knapptest mulig marging. (Foto: Getty Images)

Ryder Cup 2020

Dn 43. utgaven av Ryder Cup spilles 25. til 27. september 2020 på Whistling Straits i Wisconsin. Team Europa er tittelforsvarer etter fjorårets seier over USA, i Frankrike.

Det er klart at Viktor Hovland viste seg frem i forrige uke.

– Padraig Harrington

Før Ryder cup i 2018 ble det gjort visse korrigeringer for å sikre at det var de europeiske spillerne i best form som ble tatt ut. Derfor er turneringer som spilles tettest på Ryder Cup 2020, vektet femti prosent mer enn turneringer tidligere i sesongen.

Det europeiske laget vil bestå av tolv spillere, der de fire beste spillerne på den europeiske poengrankingen er automatisk kvalifisert i tillegg til de fem beste europeerne på verdensrankingen.

Må spille på Europatouren

Etter Harringtons eget ønske har han fått redusert antall wildcards fra fire til tre. Det betyr at én ekstra spiller blir tatt ut som følge av poengsanking på verdensrankingen.

– Jeg setter pris at komitéen har samtykket i mitt ønske om å endre antall wild cards. (…) Basert på mine egne erfaringer er det slik at en spiller er mer komfortabel med å være en del av laget om han har kvalifisert seg (enn om han blir plukket ut med et wild card, red.anm.), så det er årsaken til at jeg vil ha det slik, sier Harrington til rydercup.com.

En forutsetning for å være en kandidat til laget, er at Hovland er en del av Europatouren, og spiller minimum fire turneringer. Majorturneringer eller World Golf Championship-turneringer inngår ikke som én av disse fire.

PS: Da Hovland vant U.S. Amateur satte han ny rekord for færrest hull spilt av vinnern, og på sin vei mot tittelen lå han under i kun ett hull. Han slo Devin Bling 6&5 i finalen over 36 hull.