Hovland-nedtur i siste test før Ryder cup

Om to uker blir Viktor Hovland første nordmann i Ryder Cup. (Foto: Getty Images)

Etter fredagens superavslutning var det knyttet store forventninger til om Viktor Hovland kunne følge opp de fem birdiene på fredagens siste ni hull.

Det kunne han ikke.

For med bogey på fire av de første fem hullene, var nesten hele fredagens birdie-run spist opp. En birdie på det fjerde hullet hindret fem bogeyer på rad. Noe lignende har nok Hovland aldri opplevd i sin profesjonelle karriere.

Langt bak

Det utgangspunktet gjorde nok søndagens runde til et aldri så lite antiklimaks for Hovland, som neppe slo ut med store forhåpninger om en topplassering.

Dét til tross, Hovland gjorde birdie på det første hullet – en birdie som ble «nullet» umiddelbart etter bogey på hull to.

Deretter fulgte ni par, før avslutningen på turneringa (to birdier og en bogey) gjorde at turneringen i England ikke ble av det minneverdige slaget for Norges beste golfspiller. Totalt -5 plasserte Hovland til slutt på 49.-plass, fjorten slag bak vinneren, amerikanske Billy Horschel.

Varmet opp til Ryder cup

Om to uker blir Hovland Norges første spiller i Ryder cup.

Ettersom PGA-touren er ferdigspilt for sesongen, og Hovland ikke skal spille neste ukes turnering på Europatouren, Dutch Open, ble helgens BMW PGA Championship i England, Hovlands siste før det europeiske laget setter seg på flyet til Whistling Straits i Wisconsin.

Sist gang Hovland spilte på Wentworth, var i debutsesongen i 2019. Da endte han på 11.-plass. BMW PGA Championship er Hovlands tredje europatourturnering for sesongen hvis man ikke regner med majorturneringer og WGC-turneringer. Det har endt med en 6.-plass i Saudi International og tidenes første norske europatourseier i BMW International Open i Tyskland i juni.