Dagen etter å ha endt på 5.-plass i Tour Championship i PGA Tours sesongfinale fløy Viktor Hovland rett til England og europatourens flaggskipturnering BMW PGA Championship.

På en åpningsrunde der feltet rant i birdier fra øst og vest torsdag, måtte Hovland ta til takke med en runde på par og delt 66.-plass.

Fredag begynte birdiene endelig å renne i. Hovland startet med tre birdier og en bogey på de første seks hullene, før han slo i vannet på hull 8 for andre dag på rad og gjorde dobbelbogey. Det var tydelig at det tente ham, for etter blemmen på hull 8 spilte Hovland feilfri golf resten av runden.

Med fem birdier på back-nine kunne han signere for en knallsterk runde på fem under par (67 slag), som har løftet ham 44 plasser opp til delt 22.-plass. Han ligger nå bare tre slag bak topp-10 og har syv slag opp til Kiradech Aphibarnrat (Thailand), som holder fast på ledelsen.

Sist gang Hovland spilte på Wentworth, var i debutsesongen i 2019. Da endte han på 11.-plass. BMW PGA Championship er Hovlands tredje europatourturnering for sesongen hvis man ikke regner med majorturneringer og WGC-turneringer. Det har endt med en 6.-plass i Saudi International og tidenes første norske europatourseier i BMW International Open i Tyskland i juni.

Hovland starter andrerunden klokken 09.30 fredag. Runden sendes på V Sport Golf og Viaplay, hvor Hovland er med i «featured groups».

Leaderboard