Europa-kaptein kunngjorde de fem første medlemmene av Europas tropp i forbindelse med en pressekonferanse før europatours flaggskipturnering BMW PGA Championship på Wentworth. 

Verdensener Jon Rahm, Paul Casey, Tommy Fleetwood, Rory McIlroy og Viktor Hovland er nå offisielt klare til avreise til Wisconsin, hvor de skal forsøke å forsvare seieren fra Paris i 2018.

Dermed blir Hovland tidenes første norske deltaker i den prestisjetunge og tradisjonsrike duellen mellom USA og Europa.

– For meg personlig kommer det til å være en enorm ære å veive det norske flagget sammen med det europeiske flagget. Det kommer til å bli en kul opplevelse, sier Hovland til europeantour.com.

Med femteplass i sesongavslutningen Tour Championship forrige uke ser Hovland ut til å ha prikket inn formen på et perfekt tidspunkt. I løpet av sesongen har 23-åringen bokført syv topp-5-plasseringer på PGA-touren, tolv topp-15-plasseringer, én seier, samt sin første europatour-seier i Tyskland på starten av sommeren.

Akkurat som forrige gang Hovland spilte BMW PGA Championship i 2019, skal han spille de to første rundene med Europa-kaptein Harrington. De skal spille med en annen som garantert også kommer til å komme med på laget: engelskmannen Tyrrell Hatton.

I skrivende stund er det Hatton, Matt Fitzpatrick, Lee Westwood og Shane Lowry som ligger an til å kapre de fire siste automatiske plassene på Ryder Cup-laget. Deretter har Harrington tre frie «captain’s picks» til disposisjon, hvor han selv kan håndplukke hvilke spillere som kommer med i troppen. 

Det ligger i kortene at veteranen Sergio Garcia (Spania) vil bli tildelt en av de tre billettene, mens de to resterende plassene er helt åpne.

Bernd Wiesberger (Østerrike), Victor Perez (Frankrike), Robert MacIntyre (Skottland) ligger også godt an, men Harrington har tidligere antydet at han foretrekker spillere med Ryder Cup-erfaring. Det åpner døren for navn som Justin Rose (England), Ian Poulter (England), Alex Norén (Sverige) og Henrik Stenson (Sverige).

(Artikkelen fortsetter under)

Viktor Hovland har vist seg å være en kløpper i matchspill tidligere, og med hans bunnsolide spill fra tee-til-green er han spådd å bli en av Europas viktigste brikker i Ryder Cup. Selv om puttingen hans er ustabil, har han også vist at han kan levere på greenene når det gjelder som mest: i begge hans PGA Tour-seirer avsluttet han turneringene med å senke avgjørende birdieputter på det siste hullet.

Flere av Hovlands Ryder Cup-lagkamerater har pratet varmt om hvordan Hovland kommer til å bidra til det europeiske laget, og senest i juni uttalte Rory McIlroy at Hovland kom til å bli en nøkkelspiller i lang tid fremover. Ian Poulter sa på sin side i februar at Hovland kommer til å være «ryggraden i det europeiske laget».

Forrige uke sa Hovland  til Norsk Golf at han ikke har så sterke meninger om hvem han vil spille med, selv om han har pekt seg ut et par som han tenker vil være en god match.

–– Det er ikke slik at vi spillerne har noen gruppechat eller slik, men man møter jo mange av dem uke etter uke. Nå som jeg har fått spilt med flere og flere av dem, har vi blitt bedre kjent og knyttet litt mer sammen, men vi har ikke pratet så mye om det (lagsammensetningene journ. anm).

– Jeg er jo «rookie» også, så jeg vet ikke helt hvordan ting fungerer. Derfor vil jeg ikke si at jeg vil spille med ham eller ham. Men jeg har jo et par spillere som det hadde vært litt ekstra kult å spille med. Hvis ikke det går, er jeg uansett ganske fleksibel. Jeg tror jeg kommer overens med alle, forklarte Hovland.

Ryder Cup spilles på Whistling Straits fra 24. til 26. september. BMW PGA Championship slår i gang nå på torsdag, og Hovland har starttid klokken 13.40 norsk tid.