Ingen amatørturnering gir flere frynsegoder en U.S. Amateur Championship. Viktor Hovland fikk en hel golf-verden til å sperre opp øynene i en dominant forestilling på Pebble Beach forrige måned, der han fikk navnet sitt på samme pokal som Tiger Woods, Phil Mickelson, Jack Nicklaus, Arnold Palmer og Bobby Jones – for å nevne noen.

Neste år blir Hovland tidenes første nordmann i The Masters, den andre i U.S. Open etter Kristoffer Reitan, og den femte i The Open Championship etter Marius Thorp, Lars Petter Brovold, Per Haugsrud og Tore Sviland.

Han får imidlertid også flere starter i vanlige PGA Tour-turneringer. Han har fått tilbud om syv invitasjoner til turneringer som han selv kan plukke ut – med unntak av noen av de aller største turneringene, blant annet WGC-turneringene og The Players.

– Syv er maks antall turneringer jeg kan få, men det er ikke sikkert jeg får spilt alt, siden det mest sannsynlig kommer til å kollidere litt med andre ting. Jeg skal forsøke å plukke ut turneringer etter schedule som passer i forhold til collegeturneringer jeg skal spille, sier Hovland til Norsk Golf.

– Vet du hvor og når du får din debut på PGA-touren?

– Jeg har planer om å to-tre turneringer i høst, men ingenting er skrevet i stein ennå, sier Hovland, som tar fatt på sin første runde i den nye collegesesongen på Olympia Fields fredag (Leaderboard). Hans Oklahoma State University vant i vår det nasjonale NCAA-mesterskapet, og denne sesongen skal de forsøke å forsvare trofeet for første gang – med Hovland som den viktigste brikken på laget.

Ettersom det er krav om at Hovland beholder sin amatørstatus for å kunne spille neste års majorturneringer, kan han tidligst bli proff etter The Open neste sommer.