Med en overkommelig margin på tre slag til toppen, lå det an til en spennende avslutningsrunde av Evian Masters for Suzann Pettersen. Dessverre klarte hun aldri å lansere noen sluttspurt.

 

På et tidspunkt der feltet gjorde mange tidlige birdies, sakket Tutta akterut med å starte dagen med åtte strake par. Dagens første birdie skulle komme på det 9. hullet, men med en dobbelbogey umiddelbart etter forsvant håpet om seier. Tutta svarte riktignok med en ny birdie, men med en bogey og ytterlige en dobbelbogey på de neste tre hullene falt hun enda lenger tilbake. 

 

Med to birdies og en bogey på de fire siste hullene signerte hun til slutt for en skuffende 74-runde, hennes høyeste score for turneringen. Hun falt med det fra 7. til 24. plass på leaderboardet, og endte til slutt hele 11 slag bak vinneren Inbee Park fra Sør-Korea. Park vant med to slags margin på Karrie Webb og Stacy Lewis.

 

Neste turnering på Tuttas program blir kommende ukes Ladies Irish Open på Killeen Castle. Der tar hun med seg gode minner fra fjoråret, hvor hun er regjerende mester og også hjalp Europa til sin dramatiske Solheim Cup-triumf.

 

– – – – – – 

Runde 3

Suzann Pettersen kjemper om seier i Evian Masters i Frankrike.

Etter å ha falt ti plasser i fredagens andrerunde på Evian-les-bains, er Tutta «back on track» med en solid tredjerunde på 68 slag.

 

Med fem birdies og bare en bogey nærmet Pettersen seg toppen av leaderboardet, som ikke klarte å gjøre noe rykk.

 

Det er tettpakket i toppen, og Tutta deler nå 7. plassen sammen med syv andre spillere på åtte under par. Med bare tre slag opp til lederne Inbee Park (Sør-Korea) og Stacy Lewis (USA), har vi en spennende avslutning i vente.

 

Skulle Tutta klare å vinne turneringen, vil det bli årets første tittel, og den første seieren siden Safeway Classic i fjor. Tidligere i år har Tutta notert seg for tre topp 10-plasseringer, men har sakte men sikkert begynt å komme tilbake i rytmen de siste ukene. Vi minner om at hun endte på 6. plass i fjorårets utgave av Evian Masters, som fra og med neste sesong blir å regne som en major.

 
– – – – –

 

Runde 2

Suzann Pettersen falt til 18. plass i fredagens andrerunde av Evian Masters. Samtidig fortsetter Yani Tseng å slite.

En runde på en under par var ikke nok til at Suzann Pettersen behold sin 8. plass i Frankrike. Før «moving day» lørdag, starter hun åtte slag bak lederen Stacy Lewis. Lewis leder med ett slag på Il Hee Lee, mens Paula Creamer og Inbee Park deler tredjeplassen ytterlige to slag bak.

 

Tutta gjorde solide fem birdies i løpet av dagen, en mer enn i åpningsrunden, men to bogeys og en kostbar dobbeltbogey gjorde at hun tapte terreng.

 

Verdensener Yani Tseng overrasket med å misset cuten. Selv om taiwaneseren løftet scoren sin fra 76 til 71, misset hun likevel helgespillet med ett slag.

 

Frem til juni hadde Tseng vunnet tre turneringer i år, og ikke havnet utenfor topp-10 i en eneste turnering. På hennes fire siste turneringer har hun nå en 59. plass, en 50. plass og to missede cuter. Før denne sesongen måtte vi helt tilbake til 1. mai i fjor sist gang hun misset cuten.

 

– – – – – –

Runde 1

Suzann Pettersen åpnet med tre under par i første runde av Evian Masters i Frankrike.

Torsdag gikk startskuddet for prestisjetunge Evian Masters, som er en samarbeidsturnering mellom Ladies European Tour og LPGA-touren. Turneringen blir Tuttas første siden 9. plassen i U.S. Open for snart tre uker siden.

 

 Evian Masters vil regnes som en major fra og med neste sesong. I mellomtiden skal Suzann Pettersen forsøke å pynte på 6. plassen fra fjorårets utgave, der Ai Miyazato gikk helt til topps. Foreløpig er Tutta godt i gang.

 

Med en førsterunde på tre under par (69), har Oslo-jenta plassert seg på en foreløpig 8. plass. Pettersen lå fire under par da tre hull gjenstod, men dro på seg dagens første og eneste bogey da hun treputtet på det 16. hullet. Det skjedde etter å ha puttet seg ut av den lynraske greenen på førsteputten.

 

– Det har vært to uker nesten uten å røre i golfkøllene, så det var deilig å få inn en runde i dag. Jeg putter bra, og greenene her er veldig, veldig raske. Banen er i bra stand. En av utfordringene på denne banen er at man aldri har en flat lie. Dette er min nest beste åpningsrunde i Evian, det er jeg fornøyd med, sa Tutta til ladieseuropeantour.com etter runden.

 

Tutta ligger seks slag bak formsterke Stacy Lewis i tet, som åpnet med en kanonrunde på ni under par. To slag bak følger Hee Young Park på ensom andreplass, mens en annen sør-koreaner, Il hee Lee følger ytterlige ett slag bak.

 

Verdensener Yani Tseng har vært ute av form de siste ukene, og fortsetter å slite. Hun haltet seg inn til en 76-runde og 89. plass.

 

Det er blitt foretatt noen endringer på Evian-les-bains-banen det siste året. Banen er forlenget, men samtidig er roughen blitt snillere. Det bør passe den langtslående Tutta bra.

 

– Banen er lenger nå enn den var før. Roughen var virkelig tøff i fjor, i år er den overkommelig. Det er ikke vi som setter opp banen, men det blir interessant å se hvordan banen blir neste år (når den blir en major journ. anm.). Det er en fin kombinasjon av korte og lange par 4-hull her nå.

 

Tutta har tilbragt de siste ukene hjemme i Norge sammen med venner. Det forteller hun at hun trengte.

 

– Det var deilig å se mange av vennene mine igjen. Denne gangen var det det sosiale «kortet» og ikke golfkortet som skulle fylles opp. Tanken føltes litt tom, vanligvis pleier det å være motsatt. Men det er greit. Noen ganger må man fylle opp tanken i det sosiale livet for å få tilbake energien på golfbanen. Inspirasjonen og motivasjonen er veldig bra nå. Det trengte jeg, jeg var utmattet etter U.S. Open.