Marianne Skarpnord og Richard Green er de mest trofaste klientene Darren Webster-Clarke har hatt. 

Green er den spilleren som har vært desidert lengst i stallen til Webster-Clarke, og årets sesong blir den fjortende hvor de to samarbeider om suksess i det internasjonale proffsirkuset.

Jeg har vært med på utallige oppturer og nedturer med begge, så det er fantastisk når man får historier som denne

Darren Webster-Clarke

Skarpnord er ikke noe særlig dårligere enn forloveden. Hun henvendte seg nemlig til Darren allerede som 17-åring, og siden har de holdt sammen i både med- og motgang.

Skarpnord og Green har dermed summert jobbet med Webster-Clarke i hele 25 år!

Viktig sesongoppkjøring

– Det er ingenting som gleder meg mer enn å se disse to lykkes, både i livet og på golfbanen. Jeg har vært med på utallige oppturer og nedturer med begge, så det er fantastisk når man får historier som denne. At et slikt superpar vinner dame- og herreklassen i samme turnering på så høyt nivå må jo være historisk, sier han til Norsk Golf.

Darren har en finger med i spillet i alt som skjer i Team Norway om dagen, og krediterer mye av suksessen til det harde arbeidet som har blitt lagt ned i sesongoppkjøringen.

For Mariannes del har denne jobben gått ut på å bli mer komfortabel i oppstillingen, og å gjenoppsøke den gode følelsen fra tidligere flytperioder. Under Team Norway-samlingen i Abu Dhabi brukte Darren utallige timer på å finne den rette oppstillingen for Marianne, og det er tydelig at justeringene har hatt en umiddelbar effekt på hennes spill.

– Forholdene på Saadiyat Beach Golf Club var helt fantastiske, så sammen med resten av Team Norway hadde vi veldig høy kvalitet på øktene der nede. Marianne var knallhard i arbeidet med oppstillingen, og brukte i tillegg mye energi på å finne følelsen på og rundt greenene. Hun har jobbet hardt over lang tid nå, så jeg er veldig glad på hennes vegne, fortsetter engelskmannen.

(Artikkelen  fortsetter under bildet)

Team Norways trenerapparat. F.v. Lars Hefte, Cecilie Ystenes, Jon Karlsen, Darren Webster-Clarke og Jonas Lilja. Foto: Benjamin A. Ward/Norsk Golf)

Darren og Marianne har alltid hatt et tett samarbeid, men den seneste tiden har de to kommunisert ekstra godt. Når hun er ute og reiser, prater de regelmessig sammen på Skype for å sørge for at de til enhver tid er på rett spor.

Samarbeidet med Green er minst like tett, men Darren understreker at han jobber på forskjellige måter med de to stjerneelevene.

– Med «Greeny» er det alltid bare småting som skal passes på, da han er så rutinert at han som regel vet nøyaktig hva han holder på med. Det er imidlertid lett å slurve med det fundamentale, så det hender at vi må gjøre noen justeringer på oppstilling, sikte og andre basics.

Kvaliteten på de siste Team Norway-samlingene har vært ekstremt høy, og det skal bli moro å se hva vi kan få til sammen med Jon Karlsen, Jonas Lilja og resten av spillergruppa

Darren Webster-Clarke

Det blir spennende å følge det nyforlovede paret videre i sesongen, for Darren kan garantere at det hvertfall ikke skorter på vinnerlyst og ambisjoner.

Ifølge Webster-Clarke har Green alltid vært sugen på å vinne turneringen i Victoria, og da han endelig fikk det til denne uken var det hans 23. forsøk.

Alt klaffet

Å ta «The Double» i akkurat denne turneringen oppleves nok som ekstra spesielt for europatour-paret, da de nettopp har kjøpt seg hus på banen hvor turneringen ble spilt. At begge spillerne er sponset av turneringens tittelsponsor, Oates, passet nok også ganske bra for både sponsoren og dem selv.

– Jeg gleder meg til å følge Marianne og Greeny videre, og forhåpentligvis kan deres gode resultater smitte over på flere spillere her i Norge. Kvaliteten på de siste Team Norway-samlingene har vært ekstremt høy, og det skal bli moro å se hva vi kan få til sammen med Jon Karlsen, Jonas Lilja og resten av spillergruppa, sier han avslutningsvis.