Det spørs om Jhonattan Vegas sover så veldig godt i natt. I Bob Hope Classic fikk han sin store drøm oppfylt, nemlig å gå til topps i en PGA-turnering. Og det bare i sin femte start som PGA-spiller.

Han ble dermed den første spilleren fra Venezuela til å gå til topps. Han vant etter et omspill med Bill Haas og Gary Woodland. Sistnevnte er også nykommer på PGA-touren i år.

Alle tre var 27 under par totalt i turneringen, og søramerikaneren har allerede fått kallenavnet Jhonny Vegas etter å ha sikret sin største pott i karrieren – 900.000 dollar.

– Bare å tenke på å vinne på PGA-touren, er spesielt. Men å faktisk klare det også, er enda mer spesielt. Det er en sprø følelse. Jeg håper dette betyr noe for mitt hjemland. Jeg håper det får folk til å forandre mening om sporten, sa han etterpå.

President Hugo Chavez har i løpet av de siste sju årene stengt seks baner.

Vegas ble den første nykommeren til å vinne den 52 år gamle turneringen. Han dro hjemmefra som 17-åring, og han flyttet til Houston for å studere golf og engelsk, før han spilte for universitet i Texas.

– Livet, for meg, har ikke alltid vært det beste. Jeg har måttet kjempe for å komme hit. Men jeg er en fighter, og hvis jeg setter et mål, så kommer jeg til å dø for å komme dit. Jeg kjemper hardt for å nå målene mine, sier Vegas.

Ryan Palmer endte på fjerdeplass, med Kevin Na på plassen etter.

Kilde: pgatour.com