Mikkelsen, som fra 2008 til 2012 rakk å bli en av de mest meritterte norske collegegolferne noensinne, mistet motivasjonen i fjor, drøye to år inn i proffkarrieren. Han fortalte om sin avgjørelse i et åpent brev publisert på norskgolf.no 

Han er i dag ansatt som markedsansvarlig i Drammen Håndballklubb, og har også skrevet for Norsk Golf de siste månedene. Til helgen blir det et ørlite flashback til hans gamle «arbeidsplass».

Han stiller til start i Norgescup-turneringen som spilles på Kongsvingers GK fra fredag til lørdag.

Han understreker at det ikke er snakk om noe comeback, slik han ofte blir spurt så fort han viser seg på en golfbane.

– Jeg vil nødig kalle det et comeback å spille Norgescup, men det blir om ikke annet min første turnering siden august i fjor. Hvor mye jeg kommer til å spille senere i år er jeg ikke helt sikker på enda, men jeg skal prøve å være med litt her og der når det passer, sier Mikkelsen til Norsk Golf.

Han medgir at han ikke har særlige forventninger til eget spill i sin første turnering på ni måneder.

Det positive er at jeg synes det er gøy å spille for moro skyld igjen

Joakim Mikkelsen

– Spill- og turneringsgrunnlaget er ikke det beste nå som jeg er i full jobb, så da kan man jo ikke forvente å spille som en satsende proff heller. Men jeg skal som alltid gjøre mitt beste. Det blir moro å se hva det holder til. Det blir nok litt spesielt.

– Hvor mye har du spilt siden du la opp?

– I fjor høst hadde jeg golf langt opp i halsen, og spilte nesten ikke i det hele tatt. Først nå som banene har åpnet igjen har det blitt noen runder i helgene, men dette er jo bare en brøkdel av mengdene jeg spilte og trente før. Det positive er at jeg synes det er gøy å spille for moro skyld igjen, selv om jeg selvfølgelig ikke spiller like bra som jeg gjorde da jeg trente dagen lang.

– Savner du proffgolfen?

– Det er nok noen ting jeg alltid vil savne. Å være på tur med Team Norway var alltid veldig hyggelig, så det er kanskje det jeg savner mest. Samtidig har jeg ikke glemt det jeg opplevde som negativt ved det livet, så her er det en god blanding.