Av Erik Pettersen:

 

Amerikanske Dustin Johnson ledet med tre slag før avslutningen av  WGC-HSBC Champions tournament i Shanghai og hadde ingen problemer med å holde nervene i sjakk.

Da alt var over, hadde han den samme marginen ned til Ian Poulter og kunne slippe jubelen løs på den 18. greenen etter en solid 66-runde og den laveste totalscoren i turneringens historie, med 24 under par. Nord-Iren Graeme McDowell tok tredjeplassen.

 

– Det var veldig moro i dag. Gutta satte press på meg. Jeg er veldig stolt over hvordan jeg taklet det, sa Johnson etter runden.

 

Runden hans startet ille nok med en treputt og bogey på det første hullet. Det var også den eneste store feilen han gjorde i løpet av runden. Johnson fulgte opp med fem birdies, ingen bogeys og en vanvittig eagle etter at han satte en chip på hull 16.

 

For seieren får Dustin over én million euro, drøyt 8 millioner kroner

 

Selv om det ble amerikansk seier, så var ellers svært godt levert av Europa på det kinesiske gresset. Hele 6 av spillerne fra det europeiske Ryder Cup-laget fra 2012, lå innenfor topp 10 denne uken. Publikumsfavoritten Bubba Watson ble nest beste amerikaner med sin 8. plass.

 

Rory McIlroy har ikke hatt en god sesong i 2013 og har rast  fra første  til 6. plass på verdensrankingen. Den seiersvante Nord-Iren jubler neppe over de endelige resultatene denne uken heller, selv om han viser klar framgang.  Etter en utrolig åpningsrunde med 65 slag og ledelse, så endte det med 6. plass på søndagen. 

 

 

_____________________________________________

 

Rory McIlroy var tilbake til sitt majestetisk beste i torsdagens åpningsrunde av WGC-HSBC Champions i Shanghai, årets tredje siste turnering på Europa-touren.

 

Det begynner å bli en stund siden McIlroy var på toppen av et leaderboard. I fjor vant han fem ganger, inkludert karrierens andre major i PGA-mesterskapet. Han vant pengelistene på begge sidene av Atlanteren, men har fortsatt til gode å vinne denne sesongen.

 

Nord-iren har de siste månedene falt fra førsteplass til sjetteplass på verdensrankingen. Torsdag spilte han endelig som en verdensener igjen.

 

Med åtte birdies, en bogey og resten par, har han allerde skaffet seg en luke på to slag i toppen.

 

– Da jeg var her i går pratet jeg om hvor godt jeg liker denne banen, og hvordan den passer min stillestil. Det føltes bra der ut, og å ha kontroll over golfballen. Jeg ga meg selv mange birdiemuligheter, sa McIlroy i pressekonferansen etter runden.

 

McIlroy ligger på 62. plass i Race to Dubai-rankingen, og trenger å klatre til topp-60 denne uken for å ha muligheten til å kvalifisere seg til sesongfinalen i Dubai i november.

 

McIlroy viste positive tegn tidligere denne uken på at formen omsider er i ferd med å komme. Han slo Tiger Woods i en oppvisningsmatch i Kina, takket være en runde på seks under par,

 

– Jeg har forsøkt å holde meg tålmodig hele sesongen, og jeg vet at om jeg har tro på at jeg jobber med de riktige tingene, vil det falle på plass før eller siden. Det er så klart frustrerende når man ikke klarer å følge opp suksessen fra tidligere sesonger. Jeg vil ikke si jeg har vært rastløs, for jeg vet at det beste man kan gjøre er å være tålmodig uten å forsøke og fremprovosere ting, forteller McIlroy.

 

Det spekuleres fortsatt i om det er slutt mellom Rory McIlroy og tenniskjæresten Caroline Wozniacki. For et par uker siden florerte det rykter på nettet om at superparet hadde gjort det slutt. Selv om Wozniacki var raskt ute med å avfeie ryktene, har McIlroy vært unnvikende når temaet har blitt bragt opp.

 

Et Twitter-innlegg fra McIlroy søndag hintet imidlertid til at de fortsatt er sammen. Der kalte han Wozniacki for «my girl», etter hun vant  Luxembourg Open.