Karrierebeste av Kofstad i Finland

Espen Kofstad spilte sin beste Challenge Tour-runde noensinne og kom enda et skritt nærmere opprykk til europatouren i Finnish Challenge søndag.

Publisert

Mens flere av Kofstads norske Challenge Tour-kollegaer har spilt NM på MIklagard denne uken, prioriterte Espen Kofstad å forsøke å komme seg enda et skritt nærmere europatour-plass. Det var en klok prioritering for 34-åringen.

Etter en stødig, men småtreg, start på Finnish Challenge med runder på 69, 69 og 71 slag leverte han festgolf fra start til slutt på søndagens sisterunde.

For andre gang denne uken åpnet han runden med eagle, og med syv birdier, ingen bogeyer og ti par signerte han for en imponerende runde på 63 slag, ni under par.

Det løftet ham opp 15 plasser til delt fjerdeplass (-16), syv bak vinneren Marcus Helligkilde fra Danmark. Det var Kofstads fjerde topp-10-plassering for sesongen og hans tredje på hans fire siste turneringer. 63-runden er også hans laveste score noensinne på Challenge- og europatouren siden proffdebuten i 2011.

Kofstad rykket opp til europatouren for første gang da han vant Challenge Tour-sammenlagt i 2012. Siden da har han vært innom Europas øverste golftour flere ganger, men har fått mange sesonger helt ødelagt av skader. De siste årene har han imidlertid spilt tilnærmet skadefri, men uten de aller beste resultatene. Dermed bestemte han seg etter NM i fjor for å legge om svingen helt sammen med sin nye trener Anders Kristiansen, og resultatene så langt i år viser at nå begynner han å høste fruktene av det harde arbeidet.

Søndagens fjerdeplass kommer til å løfte ham opp fra 24.-plass på Challenge Tours poengliste og komfortabelt innenfor topp-20 som gir opprykk til neste års europatour når sesongen er omme.

Kristian Krogh Johannessen ligger også godt plassert her på 16.-plass, og Norge ligger dermed an til å få to spillere som rykker opp samtidig til europatouren gjennom Challenge Tours poengliste. Det har aldri skjedd tidligere.

Resultater

Powered by Labrador CMS