Dermed er det duket for en heleuropeisk duell i finalen i matchplay-VM. Men det ble en tøff kamp for finaleplassen for tyske Kaymer. I lørdagens andre match klarte han til slutt å slå Bubba Watson, men ikke før på 16.hullet. Da reddet Kaymer par, noe som holdt til å vinne matchen. 

Og med finaleplassen gikk han forbi Lee Westwood, og kan kalle seg ny verdensener. 

 – Det er naturligvis en spesiell følelse. Jeg har vært nummer to en stund, nå er jeg nummer en. Jeg kan sikkert gi et bedre svar på hvordan det føles om en uke eller noe sånt, sa Kaymer etter bragden. 

 

God matchspiller

Finalemotstanderen blir engelske Luke Donald, som spilte i par med Kaymer i fjorårets Ryder Cup. Donald slo først ut Ryan Moore med 5/4 før han slo ut Matt Kuchar med 6/5 i semifinalen. På de fem matchene han har spilt, har han ikke ligget under i noen av dem, så Kaymer tror det blir en tøff finale. 

– Luke er en av de beste matchspillerne, men også en av de hyggeligste personene på touren. Det blir tøft, og litt ekstra nervøs ettersom vi spiller om en stor tittel, sa Kaymer. 

I kampen om tredjeplassen møter Bubba Watson Matt Kuchar. 

 

FØR KVARTFINALENE:

Om Martin Kaymer tar seg til finalen i matchplay-VM går han forbi Lee Westwood på verdensrankingen. Men før det skal han møte Jimenez i kvartfinalen. 

Til tross for at Kaymer lå under i store deler av sin åttendedelsfinale mot Hunter Mahan, klarte tyskeren å vinne 2/1 i en av de mest velspilte matchene i turneringen. Kaymer gjorde sju birdier på sin vei mot seier, men ifølge ham selv er han ikke spesielt opptatt av å klatre på verdensrankingen. 

– Det var en fantastisk match, og det handlet om å gjøre birdier. Det kommer forhåpentligvis mange sjanser til å klarte på verdensrankingen de neste månedene.

 

Hektisk lørdag

Det blir imidlertid en lang lørdag før Kaymer eventuelt kan kalle seg verdensener. For det første møter han Miguel Angel Jimenez, som er i sin aller første kvartfinale i matchplay-VM. Jimenez slo ut Ben Crane med 7/6. I tillegg er det meldt dårlig vær, blant annet snø, så både kvartfinaler og semifinaler spilles lørdag. 

 I den andre kvartfinalene møtes Luke Donald og Ryan Morre. Donald slo ut Matteo Manassero i en tøff match, mens Moore slo Nick Watney på første ekstrahull. 

Y.E. Yang viste igjen at han er vanskelig å slå i matchspill, og slo Graeme McDowell 3/2. Yang møter Match Kuchar, som slo ut Rickie Fowler. 

I den siste kvartfinalen møtes de to langslående amerikanerne J.B Holmes og Bubba Watson.