Kofstad har lagt noen frustrerende år med alvorlige skader i både rygg, hofter og håndledd bak seg. I år var ambisjonen å endelig komme tilbake i rytmen igjen, men heller ikke denne sesongen har kroppen vært samarbeidsvillig.

Etter en vintersesong med vond rygg bestemte han seg i utgangspunktet for å utsette Challenge Tour-sesongstarten til april, men siden den gang har det vært helt stille rundt 31-åringen.

Onsdag ettermiddag kom han endelig med en oppdatering mens han stod på rangen på Miklagard:

(Artikkelen fortsetter under)

Skal forsøke å trene mer

Kofstad forteller til Norsk Golf at han har trent litt i løpet av de siste månedene, men ikke mer enn kroppen tillater ham. Nå tar han imidlertid sikte på å øke intensiteten i treningen igjen.

– Det er veldig frustrerende. Kroppen har føltes «stuck» i samme situasjon ganske lenge nå. Til og med da jeg spilte europatour-kvalifisering i fjor høst, hadde jeg litt smårproblemer. Jeg har forsøkt å se an formen uke for uke, men det har liksom aldri blitt bra nok. Og jeg gidder ikke å stille opp i turneringer hvis jeg føler at kroppen hindrer meg i å spille min beste golf, forklarer Kofstad.

Han sier skaden er det samme som han har slitt med tidligere:

– Det er snakk om en overgangsvirvel i ryggen som lager små problemer hele tiden. Den gjør at jeg ikke kan få noe kontinuitet i det jeg driver med. Men nå har jeg hatt en skikkelig bra uke, og jeg skal bort og trene igjen nå i ettermiddag.

Han legger ikke skjul på at skadeplagene tærer på tålmodigheten, men han sier det ikke er noe alternativ å legge opp.

Det er nesten fascinerende hvor bra jeg slår med tanke på hvor lite jeg spiller.

Espen Kofstad

– Jeg er en enkel sjel som elsker golf. Jeg har ikke lyst til å tenke på alternativene. Det er selvfølgelig en kjip situasjon, men jeg tenker ikke på noe annet.

– Det gjør det heldigvis enklere å være tålmodig at jeg spiller så bra hver gang jeg kommer tilbake. Det er nesten fascinerende hvor bra jeg slår med tanke på hvor lite jeg spiller. Hadde jeg slått hooker og slicer og topper og duffer, hadde jeg nok mistet motivasjonen mye raskere mens jeg er skadet.

– Er det et alternativ å operere ryggen?

– Nei, kirurgiske inngrep er helt uaktuelt. Det er ikke så mye de kan få gjort med den plagen jeg har. Dessuten kommer jeg til å slutte med golf før jeg opererer ryggen. Jeg har ikke lyst til å ta sjansen på å havne i en rullestol bare for å kunne spille golf, sier Kofstad, som nå kommer til å sende inn en ny søknad om «medical exemption» til European Tour, som gjør at han kan starte 2019-sesongen med samme kategori som han egentlig skulle ha i 2018.

– Hvordan ser prognosene dine ut videre nå?

– Jeg vet rett og slett ikke. Jeg må ta det litt som det kommer.

Skal kommentere golfpå NRK

Til helgen får han også oppleve golf fra en litt annen side når han skal være kommentator for NRK under den første utgaven av European Championships:

– De ringte meg og lurte på om jeg ønsket å være ekspertkommentator. Det tenkte jeg kunne være en kul opplevelse. Man har litt blandede følelser når man følger med på leaderboards og ser folk man kjenner godt spille i turneringer uke etter uke. Jeg er fast bestemt på å komme meg tilbake.