Losby-golferen rundet av uken med fire birdies og like mange bogeys, og falt til slutt tre plasser til delt 24. plass, verdt 9500 euro.

 

Med fire under par sammenlagt endte han åtte slag bak vinneren Miguel Angel Jimenez.

 

Den spanske veteranen rullet i en seksmestersputt for birdie på det første omspillshullet i kamp med Stuart Manley og Prom Meesawat, og fornyet med det rekorden som den eldste vinneren i European Tours historie (49 år).

 

For Kofstad sin del bærer det nå videre til Sør-Afrika. Der blir det nok en spesiell atmosfære, en uke etter at landsfaderen Nelson Mandela døde. The Nelson Mandela Championship spilles på Mount Edgecombe CC i Durban onsdag til lørdag. Skal Kofstad få startbillett i europatour-turneringen uken etter det igjen, er han avhengig av en topp 10-plassering i Sør-Afrika. Hans Chalenge Tour-sesong slår ikke i gang før i slutten av januar.

 


 

 

Runde 3

 

En par-runde var ikke nok for Espen Kofstad til å beholde sjetteplassen i Hong Kong Open. Han har likevel et godt utgangspunkt før siste runde.

 

På en dag der mange spillere kom seg under par, falt Espen Kofstad 15. plasser nedover leaderboardet etter en tredjerunde på par i Hong Kong. 26-åringen gjorde tre birdies og like mange bogeys, og deler nå 21. plassen før siste runde.

 

Han ligger fire under par sammenlagt, to slag bak topp-10 og fire slag bak lederen Stuart Manley fra Wales.

 

Kofstad står foreløpig med en topp 10-plassering på europatouren. Hans beste plassering er 8. plassen i det spanske åpne msterskapet i april. Uten fulle rettigheter på årets europatour, er han avhengig av topp-10-plasseringer i de turneringene han spiller for å kvalifisere seg til neste turnering på programmet.

 


Det gjelder imidlertid ikke denne uken. Han er allerede sikret en plass på startstreken i neste ukes Nelson Mandela Championship i Sør-Afrika.

 

 


 

 

Runde 2

 

Blir denne uken starten på oppturen igjen for Espen Kofstad? Losby-golferen er bare to slag bak teten etter halvspilt Hong Kong Open.

 

Kofstad ligger fire under par, etter sin andre strake 68-runde. Fredag spilte han stødig hele veien, og gjorde tre birdies, en enslig bogey og 14 par.

Dermed har han i skrivende stund klatret 11 plasser oppover leaderboardet til en delt 4. plass, sammen med syv andre spillere. De ligger bare to slag bak lederen Prom Meesawat fra Thailand.

 

Kofstads beste plassering noensinne på europatouren er en 8. plass fra Open de Espana i april. Dette er foreløpig hans eneste topp 10-plassering på Europas øverste nivå. Uten fulle rettigheter på årets europatour, er han avhengig av topp-10-plasseringer i de turneringene han spiller for å kvalifisere seg til neste turnering på programmet.

 
Det gjelder imidlertid ikke denne uken. Han er allerede sikret en plass på startstreken i neste ukes Nelson Mandela Championship i Sør-Afrika.

En topp 5-plassering denne uken er verdt fra 40 000 euro, mens vinneren stikker avgårde med 159 000 euro. Kofstads største premiesjekk i karrieren var da han cant Challenge Tour-finalen i 2010. Den seieren var verdt 56 650 euro.

 

 

 


 

 

Runde 1

 

Selv om han kom akkurat til kort i Q-School-finalen,  skal Kofstad nå spille to europatour-turneringer på rad. Losby-golferen ligger høyt oppe på leaderboardet etter første runde av Hong Kong Open.

 

Kofstad åpnet med en runde på to under par (68) i Hong Kong – hans første turnering for sesongen. Selv om vi fortsatt er i desember, regnes turneringen som en del av 2014-programmet på europatouren.

 

Med seks birdies, to bogeys og en dobbelbogey på scorekortet, ligger Kofstad i skrivende stund oppe på en delt 14. plass mens noen spillere fortsatt er ute på banen. Han ligger slaget bak topp-10, og bare fire slag bak lederen David Higgins fra Irland.

 

 

Leaderboard

 


 

 

Før turneringen

 

Espen Kofstad klarte ikke å fornye kortet på europatouren , men får med sin kategori likevel spille noen turneringer på øverste nivå. Nå skal han spille to europatour-turneringer på rad.

 

Det bekrefter han på sin Twitter-profil:

 

– Ser ut til at jeg kommer med i Hong Kong neste uke, og definitivt i Durban, så gode nyheter. La oss starte 2014 med et smell!, skrev han fredag, før han søndag fulgte opp med:

 

– Etter min første ferie på 5-6 år er jeg på vei til Hong Kong!

 

Selv om 2013-sesongen endte med nedtur i Q-School for Kofstad, der han misset europatour-kvalet med ett fattig slag for andre gang i karrieren, har han allerede brettet opp ermene og er klar for ny innsats.

 

Hong Kong Open slår i gang torsdag på Hong Kong GC, og uten de store profilene på startstreken er det gode muligheter for å hevde seg.

 

Kofstad er med sin kategori 17 på European Tour kvalifisert til å spille samarbeidsturneringene mellom de to tourene, og kan også få muligheten i noen av de minste European Tour-turneringene.

 

Etter ukens turnering i Hong Kong bærer det videre til Sør-Afrika, og den andre utgaven av The Nelson Mandela Championship.

 

Derfra blir det usikkert hvordan turneringsprogrammet ser ut videre. Challenge Tour-sesongen går ikke av stabelen før 31. januar. Kofstad vil med en topp-10-plassering i Sør-Afrika være sikret en plass i startfeltet uken etter.

 

Da må han imidlertid heve spillet sitt betraktelig sammenlignet med sist han var i aksjon. I World Cup of Golf i Australia for en drøy uke siden endte han 19 over par etter fire runder, nest sist på leaderboardet.

 

Siden 2000 har det bare vært to sesonger uten nordmenn med full kategori på europatouren: I 2000 da Paul Nilbrink spilte syv turneringer, og sist i 2006 da norsk-engelske Jason Kelly spilte to turneringer. Det er fortsatt uvisst hvor mange turneringer Kofstad skal spille på øverste nivå neste sesong.

 

Kofstads trener, Mark Davies fortalte Norsk Golf forrige uke at han mest sannsynlig vil prioritere Challenge Tour-turneringer for å vinne kortet tilbake, dersom det skulle kollidere med turneringer på de to tourene i samme uke.

 

 

Les også: Første uten nordmenn på åtte år 

 

Les også: Dette blir den norske Challenge-sesongen