(NGF) Da Espen Kofstad vant Challenge Tour-finalen i Italia i oktober, passerte han samtidig Henrik Bjørnstad og ble den høyest rankede mannlige norske golfspiller gjennom tidende.

Paradoksalt nok kunne dette kostet ham Norwegian Challenge på hjemmebane i 2013. Da spilles nemlig turneringen på Losby GK. European Challenge Tour har nemlig en regel som sier at de ti beste på pengelisten fra fjorårets tour ikke kan stille på Challenge Tour påfølgende år.

– Espen er ranket nummer en på Challenge Tour 2012, og kan følgelig ikke spille Challenge Tour i 2013. Unntaket er om han blir invitert av promotor, sier presseansvarlig Sarah Gwynn i European Tour.

I Norge har Norges Golfforbund (NGF) tatt rollen som promotor, og dermed blir det opp til NGF om Kofstad kan regne med å spille turneringen på Losby i august.

– Espen er per i dag vår beste mannlige spiller og det største trekkplasteret, og det er klart at han får en invitasjon forutsatt at det passer inn i hans tour-opplegg i 2013, sier landslagstrener og Team Norway-ansvarlig Øyvind Rojahn.

 

Internasjonale turneringer i Norge 2013

Det er planlagt fire profesjonelle internasjonale turneringer i Norge i 2013. Disse er:

– Nordea Challenge (Nordea Tour), spilles på Miklagard 18.-20. juni.

– Ecco Mørk Masters (Ecco Tour), spilles på Mørk GK 31. juli – 2. august.

– Norwegian Challenge (European Challenge Tour), spilles på Losby GK 8.-11. august.

– Ladies Norwegian Challenge (LET Access Tour), spilles på Hauger GK 3.-5. september.