Også avslutningsscoren hans på 68 slag (-4) var tilsvarende hans åpningsrunde, og med 11 under par totalt endte han til slutt to slag bak skotten Andrew McCarthur.

McCarthur vant i omspill mot engelskmannen Andy Sullivan, mens en annen skotte, Scott Drummond tok tredjeplsasen på -12.

Kofstad var en over par for runden etter tre hull, men løftet spillet sitt med fire birdies og fire par fra det fjerde til det 11. hullet. Med bogey på det 12. falt han ytterlige ett slag tilbake, men nok en gang klarte han å svare godt .På de seks siste gjorde han fire par og to birdies, inkludert en på det siste hullet.

Dette var andre uke på rad Espen har spilt Hi5 Pro Tour-turnering i Spania. For en uke siden endte han på 16. plass i Altorreal Futures Open.

 

Runde 2

Espen Kofstad falt en plass på leaderboardet i Haciendo de Alamo Futures Open onsdag, men har fortsatt seieren innen rekkevidde.

Han er nå syv under par totalt, etter å ha levert en andrerunde på tre under par (69). Han falt med det fra fjerde- til femteplass, som han nå deler med Mathew Webb (England) , Scott Drummond (Skotland) og Morten Ørum Madsen (Danmark).

Kofstads andrerunde var solid fra start til slutt, og hans bogeyfrie scorekort inneholdt tre birdies og resten par.

Firkløveret på femteplass har fire slag opp til nederlenderen Reinier Saxton i tet, som har levert scorer på 68 og 65 slag. Han tar med seg en ledelse på ett slag på engelskmannen Andy Sullivan til avslutningsrunden.

 

Runde 1

Espen Kofstad deler fjerdeplassen etter første runde av Haciendo de Alamo Futures Open.

24-åringen leverte en score på 68 slag, fire under par under tirsdagens åpningsrunde av ukas Hi5 Pro Tour-turnering. Kofstad har to slag opp til engelskmannen Andy Sullivan i tet, som leder med ett slag igjen på landsmannen Mathew Webb og Sebastian Buhl fra Tyskland.

Kofstad hadde god start på runden, med to birdies og resten par de første ni hullene. Back nine skulle starte forrykende, med to birdies og en eagle på de første fem hullene. Dessverre ble det to bogeys på det sjette og syvende hullet, men de hindrer ham likevel ikke i å ligge i angrepsposisjon til andrerunden onsdag.

Kofstad deler sin fjerdeplass med seks andre spillere, deriblant svenskene Benny Ahlenbäck og Jens Dantorp, samt Morten Ørum Madsen fra Danmark.

Før turneringen

Espen Kofstad fortsetter å holde turneringsformen vedlike mellom sesongavslutningen på Challenge-touren og S-school-finalen i Spania i desember. Forrige uke delte Losby-golferen 16. plassen i Altorreal Futures Open, med en totalscore på en under par.

Les også: Kofstad endte på 16. plass

Denne uken holder han seg i de samme trakter som forrige ukes turnering, når Hacienda De Alamo Futures Open går av stabelen i Fuente Alamo de Murcia. Turneringen spilles fra tirsdag til torsdag. 

Kofstad tok fatt på sin åpningsrunde i dag kl. 10:20, i ball med danskene Kristian Nielsen og Daniel Slott Morgensen. Kofstad er eneste nordmann med i turneringen, der totalt 83 spillere deltar.

Det passer bra at Kofstad holder formen vedlike i Spania, da det er her Q-school-finalen spilles fra 10.-15 desember. PGA Catalunya Resort i Girona blir banen som vil bestemme både hans og Knut Børsheims skjebne for neste sesong. Da avgjøres det om det blir fortsatt spill på Challenge-touren, eller om de tar steget opp til Europa-touren.

Norsk Golf kommer tilbake med mer.