Kofstad og Kaensche hadde et langt fra optimalt utgangspunkt med tanke på å klare cuten før fredagens andrerunde av M2M Russian Challenge Cup på Challenge-touren, og dessverre gikk det som forventet.

Til tross for at Kofstad bedret sin 80-runde fra førsterunden med fem slag, var en score på 75 (+3) langt fra nok. Med 11 over par totalt delte han 100. plassen, hele syv slag bak cutgrensen. Seks slag bak ham endte Kaensche som fulgte opp torsdagens runde med et scorekort bestående av hele 81 slag. Med 114. plass blir det dermed også uønsket helgefri for han sin del. 

Dette er den andre missede cuten på rad for Kofstad, og om han ikke snart begynner å finne formen igjen ser det skummelt ut med tanke på kvalifisering til neste års Europa-tour. Forrige uke falt han fra 25. plass til 30. plass på pengelisten, og nå kommer han til å ramle ytterlige noen plasser ned på listen.

Forhåpentligvis får pipen en annen lyd i neste ukes ALLIANZ Open Grand Toulouse. Da er det også ventet at Knut Børsheim, som er på 19. plass på pengelisten kommer til å delta.

 

 

Runde 1

Losby-golferen fikk en verst tenkelig start på ukens Challenge Tour-turnering i Moskva, etter å ha gått Tseleevo Golf & Polo Club på hele åtte over par (80) torsdag. Det holdet til en skuffende 109. plass. Forrige uke misset 24-åringen cuten i Kazakhstan Open, og han er nå avhengig av et lite mirakel fredag om han skal unngå å gå sin andre turnering på rad uten penger i pungen. Dersom han ikke kvalifiserer til helgespillet nå vil det bli første gang siden starten av juni at han misser cuten to ganger på rad.

Torsdag åpnet han med tre strake bogeys, før han fikk samlet seg med fire par og en birdie på de påfølgende hullene. Derfra skulle resten av runden bli en real berg-og-dalbane-tur. Fra hull 9 til 15 gjorde han fire bogeys, to dobbelbogeys og kun en par, og stupte samtidig nedover leadearboardet. Skaden var da gjort, og to birdies på de tre siste hullene ble kun et lite plaster på såret.

Da Kofstad misset cuten i Kazakhstan falt han samtidig fra 25. til 30. plass på Challenge-tourens pengeliste. Med sine 36 867 innspilte euro så langt i år har han 7 529 euro (58 000 kroner) opp til Simon Thornton som okkuperer 21. plassen, den siste plassen av de som automatisk sikrer kortet til neste års Europa-tour. Knut Børsheim spilte seg opp til 19. plass på denne listen, etter hans utrolige 2. plass søndag. I fjor var det franskmannen Alexandre Kaleka som tok den siste kvalikplassen, med 58 888 innspilte euro. Det betyr at Kofstad mest sannsynlig minst må tjene over 20 000 euro på sesongens seks siste turneringer om han skal få lov til å delta i Europas gjeveste selskap i 2012.

Peter Kaensche deltar også i Russland denne uken. Han tangerte Kofstad sin 80-runde, og deler dermed 109. plassen med ham.