I en pressemelding fra NGF heter det:

 

”Norges Golfforbund sendte fredag i forrige uke hjem en representasjonsspiller fra Camp Arcos i Spania etter en hendelse som er uforenelig med forbundets verdier. Utøveren ble diskvalifisert fra turneringen i tillegg til å bli utestengt fra to kommende internasjonale representasjonsoppdrag.

 

NGF har samtidig gitt en annen representasjonsspiller en karantene på ett internasjonalt representasjonsoppdrag for brudd på NGFs kleskode (bruk av forbundets offisielle klær ved representasjon).”

 

Karantene gjelder Bergen GKs Vetle Marøy, og Moss & Rygge GKs Kristoffer Ventura. Det bekrefter spillerne selv til Norsk Golf fredag.

 

Vetle Marøys karantene på to representasjonsoppdrag er en konsekvens av et uhell som inntraff da han kjørte bil uten sertifkat på treningsleir.

 

– Jeg har full forståelse for at jeg har fått karantene, og jeg har akseptert straffen, sier Marøy til Norsk Golf.

 

Kristoffer Ventura får karantene på en turnering får å ha brukt private Nike-klær i stedet for golfforbundets offisielle Abacus-bekledning ute på turnering. 

 

– Jeg har forståelse for at jeg må stå over neste oppdrag, og det kommer ikke til å skje igjen, lover Ventura til Norsk Golf.

 

– Vi er avhengig av å kunne stole på våre utøvere. Denne type brudd er ikke akseptabelt, verken juridisk eller moralsk, og vi har ingen andre valg enn å la dette få konsekvenser, avslutter generalsekretær Tor-Anders Hanssen i pressemeldingen fra NGF.