Årsaken er enkel: mannen som skal holde orden på Scotts køller under majorturneringen, er ingen ringere enn Tiger Woods’ caddie Steve Williams.

Det setter fart i spekulasjonene om at alt ikke er like bra som det skal være mellom Woods og Williams. Så har heller ikke resultatene til Woods vært mye å skryte av de siste 18 månedene.

Men det er bare en midlertidig løsning. Williams er fri, siden Woods er ute med skade. Og det er altså ikke mer dramatisk enn som så.

– Steve er Tigers mann, og det er sånn det er, forklarer Scott.

Australieren er fortsatt på let etter en permanent køllebærer, men slike ting tar ofte litt tid. Wililams skal derfor være caddie for Scott under AT&T National også om to uker, vel og merke dersom Tiger fortsatt er skadet.

– Jeg har ikke vært caddie for noen andre siden jeg begynte med Tiger, sider den karismatiske newzealenderen.

Samarbeidet begynte i mars 1999. Før det hadde Williams kontrollen over Raymond Floyds køller, men det var altså 12 år siden. Scott hadde Tony Navarro på bagen da han ble nummer to i Masters bak Charl Schwartzel, men deres samarbeid endte kort tid etter.

Martin Kaymer har også en ny caddie denne uken. Chris Donald, broren til Luke Donald, skal håndtere tyskerens køller for første gang. Chris har tidligere vært caddie for sin bror og for Paul Casey.

– Vi kommer svært godt overens. Vi skal teste ut dette i et par uker og se hvordan det går, sier Kaymer.

Kaymer tror for øvrig at så mange som 40 spillere har muligheten til å vinne denne ukens turnering.

– For et par år siden var det kanskje ti eller tolv spillere, men nå har det spredd seg ut. Det kan bli en ung spiller, som Ryo Ishikawa eller Rory McIlroy, eller det kan bli David Toms. Det er vidåpent, mener Kaymer.

Tyskeren spiller sine to første runder med nettopp Luke Donald og Lee Westwood, henholdsvis nummer en og to i verden.

Kilde: golf365.com