Hans datter Amanda hadde nemlig skoleavslutning dagen før turneringen, det var bare ett problem: Skolen er i California, på motsatt side av USA. Men Mickelson fløy over i sin privatjet for å se sin datter holde tale på avslutningen. Etterpå bar det rett tilbake til Philadelphia.

 

På plass tilbake på Merion var det lite som tydet på at forberedelsene hadde vært dårlige.

 

Mickelson var en av få spillere som fikk fullført sin runde, etter at et kraftig uvær førte til store utsettelser gjennom dagen. Mickelson rakk imidlertid å bli ferdig, og noterte fire birdies etter å ha åpnet runden med bogey.

 

Det gir ham ledelsen i klubbhuset så langt. Luke Donald leder riktignok turneringen på fire under par, men har fem hull igjen å spille. Masters-vinner Adam Scott har også fått en het start, og ligger tre under sammen med Mickelson etter 11 hull. Slaget bak følger regjerende mester Webb Simpson på -2 etter 8 hull.

 

– Det var ikke en optimal opplading. Men det er artig: Min caddie Bones og jeg snakket om at noen av de beste rundene i karrieren min har vært når jeg har åpnet med bogey. Vi så på hverandre og lo, og den bogeyen skulle bli den siste jeg gjorde i dag, sier Mickelson.

 

Forrige gang han fikk en så god start i U.S. Open var på Pinehurst i 1999, fem dager før hans datter Amanda ble født. Den uken endte han på andreplass ett slag bak den nå avdøde Payne Stewart som senket en femmetersputt på det siste hullet for seier.

 

Mickelson hadde ikke med seg driveren i bagen torsdag, og resultatet var 11 av 14 fairwaytreff. Han misset bare fire greener, og nærspillet satt bra også.

 

– Han spilte veldig bra. De siste 24 timene hans har vært elleville. Noen ganger hjelper det å ikke tenke på golfen i det hele tatt, sier hans spillepartner for dagen Keegan Bradley. 

 

Også tidligere på uken var Mickelson hjemme i California. Mickelson, som fyller 43 år på søndag, kom til Merion på mandagen for å lære seg banen å kjenne. Etter kraftige regnskyll fløy han i stedet tilbake til Sør-California for å forberede seg.

 

– Det ga meg muligheten til å spille i et rolig miljø, uten alt presset og stresset som bygger seg opp når man er der.

 

Flyturen brukte han på å gå gjennom caddiens notater fra banen for å legge en best mulig strategi for torsdagen.

 

– Jeg tror de mentale forberedelsene er vel så viktige som de fysiske, sier Mickelson.

 

En som ikke fikk det til å stemme torsdag var Tiger Woods. Runden skulle bli en kamp i oppoverbakke helt fra han sendte sitt første utslag for dagen ut i den tykke roughen, og verdenseneren gjorde fire bogeys på front nine. To birdies hindret skaden i å bli alt for stor, og Tiger ligger foreløpig på en 51. plass med åtte hull igjen å spille av åpningsrunden.

 

– Jeg har mange hull å spille å fredagen. Forhåpentligvis kan jeg spille litt bedre enn i dag, sier Woods.

 

Det er meldt bedre vær i Philadelphia både fredag og lørdag, så det ser ikke ut til at det blir noen mandagsavslutning slik mange fryktet da derecho-stormen herjet som verst torsdag.

 

 

(Kilde: majorschampionships.com/pgatour.com)

 

Relaterte U.S. Open-saker

«Den mest utrolige bragden i sportshistorien»

 

U.S. Open-banen hull for hull

 

– En tour-bane på steroider

 

En litt annerledes lokal regel

 

Finn én feil: Slik blir US Open-pinnene