«Jeg tror aldri jeg har hatt så mange birdier på tre runder, jeg…»  sier en storfornøyd vestfolding til Norsk Golf etter at seieren var i boks. Og det er godt mulig hun har rett. For på de tre rundene noterte Daffinrud seg for hele 17 birdies og bare to bogeys!

Hun startet dagen ett slag bak ledende Michaela Finn fra Sverige, men svensken forsvant fort ut av bildet da hun åpnet med fire bogeys på de første fem hullene på torsdag.

Dermed kunne Daffinrud, i ensom majestet, cruise inn til seier. Ikke at hun tok foten av gassen av den grunn. Det ble en bogeyfri 67-runde og -15 totalt. Da hun rullet i putten på det attende hullet, var hun hele åtte slag foran Finn på andreplass. For å sette prestasjonen i perspektiv var det kun tre spillere som klarte å komme seg under par…

Det er sjelden man ser slike utklassingssifre.

«Denne uken har ballstrikingen sittet og jeg har kunnet gå for de fleste pinnene. Jeg kan spille ganske aggressivt og jakte birdier. Det er egentlig det jeg har gjort i alle rundene her…»

Seieren var etterlengtet, det var den første siden Daffinrud gikk til topps i Grecotel Amirandes Ladies Open i oktober, 2014. 

– Det var deilig endelig å få det ut, konstatrer Daffinrud. 

Ladet opp med Skarpnord

I forkant av turneringen trente Daffinrud på Evje sammen med Marianne Skarpnord som er medlem på Moss&Rygge Golfklubb, og har dette som sin hjemmebane. Det var en god oppladning.

«Det er jo veldig bra fasiliteter og treningsområder her, så det å få en hel dag her i forkant var veldig bra. Dessuten må jeg skryte av greenene her. Det er noe av det beste jeg har puttet på i Norge på veldig lenge.»

Da seieren var et faktum stod en jublende Skarpnord og tok i mot venninnen med en vennlig champagne-dusj.

Tonje Daffinrud får en seiersdusj av Marianne Skarpnord etter maktdeomstrasjonen på Evje. Foto: Aleksander Ottersen Mile/Norsk Golf

Nå retter 27-åringen blikket mot Lag-NM for Vestfold Golfklubb, før fokus skiftes mot British Open og Scottish Open.

Fortsetter hun å spille slik hun gjorde på Evje denne uka, kan det fort bli en meget hyggelig turnering å følge for oss nordmenn.

Leaderboard