Martens 272 euro unna å beholde kortet

Golf er et brutalt spill. Lørdag var Caroline Martens kun ett slag unna å beholde kortet i Ladies European Tours sesongfinale.

Sesongavslutningen på Ladies European Tour ble en nervepirrende affære for Caroline Martens. Haga-golferen startet uken på 85. plass på tourens pengeliste, bare 1718 euro bak den viktige 80. plassen som fornyer spillerettighetene for 2015.

Martens var smertefullt nær å klare det.

Martens startet siste runde av Omega Dubai Ladies Masters på 50. plass, etter runder på 71 ,72 og 75 slag. I tøffere forhold på Emirates Golf Club lørdag, klatret hun til delt 45. plass med en runde på en over par (73). Den bestod av bare en bogey og hele 17 par.

Dessverre var sjekken hun mottok etter runden på 2700 euro akkurat ikke nok. Martens avslutter året med 20 507 innspilte euro, bare 272 euro bak tyskeren Leigh Whittaker på 80. plass.

2014 har vært en sesong preget av skader og ustabilt spill for Martens, men solid spill de siste ukene viste at en topp-80-plassering fortsatt var innen rekkevidde. Selv om det nå bærer tilbake til Q-school for Martens, sikrer 81. plassen på pengelisten uansett en kategori som vil gi en del starter på Ladies European Tour i 2015.

Hun vil imidlertid ikke spille neste ukes finale i Marokko.

– 2014-sesongen er over, og jeg vil holde meg unna golfkøllene i noen uker, før jeg reiser ut igjen i januar, skriver hun på sin Facebook-profil.

Golferen.no skriver at det er en skulderskade som gjør at hun ikke kan spille finalen.

Dermed blir Kjekstad GKs Rachel Raastad eneste norske representant i Q-School-finalen. Til tross for en score på 22 over par  i pre-kvalifiseringen, havnet hun blant de 42 beste som avanserer til finalen.

Fra før av er Marianne Skarpnord allerede garantert en ny sesong på LET. Hennes sesong ble over i november, da hun brakk armen etter et fall på glattisen.

NB! Kineseren Shanshan Feng holdt løpet ut i Dubai, og vant med komfortable fem slag (-19) over Carolota Ciganda fra Spania. Den engelske tenåringen Charley Hull vant Order of Merit sammenlagt med 263 000 innspilte euro.