Golf Digest: – Maktdemonstrasjon

«Det er lite trolig at det er særlig mange prestasjoner i U.S. Amateurs historie som har vært så dominerende som den Viktor Hovland orkesterte denne uken på Pebble Beach Golf Links»

«Hovland er en selværklært perfeksjoninst, men han har lært at det å vinne handler om momentum og å “få ballen i hullet på færrest antall mulige slag”.

– Alt klaffet denne uken, det er veldig kult, sier Hovland.

Det er mer enn kult. Det var en maktdemonstrasjon.»

(Fortsetter under)

The Golf Channel: «Pebbles nye prins»

Golf Channel registrerte noe litt annerledes ved Viktor Hovland i lunchpausen mellom de to finalerundene:

«Alle collegegutter er limt fast til iPhonene sine, men Hovland svarte ikke på tekstmeldinger, scrollet gjennom Twitter eller sjekket ut Snapchat. Han drev og leste en filosofisk debatt om kvotering.

– Han er konstant på telefonen, leser artikler, tilegner seg kunnskap, og det har vært noen ganger i år hvor han ennå ikke har varmet opp 20 minutter før starttiden sin, og vi andre lurer på om Viktor skal varme opp eller slå ut mens han er kald, sier Oklahoma States assistenttrener Donnie Darr.

– Han går på rangen og slår bokstavelig talt ti til tolv baller før han går til første tee. Han vet hva han jobber med, og er ikke på rangen for å lete etter noe.

Eller som OSU-trener Alan Bratton sier det: “Hvis du har det, så har du det”.

Hovland, 20, er nok interessert i viktigere ting enn sport, men suksesshistorien hans kommer nok til å dukke opp i hans egen nyhetsstrøm søndag kveld.

Pebbles nye prins sin dominanse denne uken var forbløffende»

(Fortsetter under)

Golfweek.com: – Den første norske golfhelten på herresiden

«I 2013 var Oklahoma States trener Alan Bratton på rekrutteringstur til guttenes europamesterskap på Murcar Links i Skottland. Hans hovedmål var en norsk tenåring med navn Kristoffer Ventura, som endte opp med å signere og spille fire år for «The Cowboys». Men det var en annen norsk guttunge som fanget oppmerksomheten hans den turen.

– En liten, mørkhåret fyr. Jeg likte virkelig måten han slo jernene sine på, og enda mer likte jeg konkurranseinstinktet hans. Han var med i en stor, stor match som gikk til playoff, og jeg så ham slå noen virkelig gode slag under stort press. Det var stort for en ung gutt å levere i den settingen.

Den unge gutten var Viktor Hovland. Fem år senere, på en kjølig søndag på ikoniske Pebble Beach, fikk Bratton plass på første rad da han så den nå 20 år gamle Oklahoma State-tredjeåringen levere på en mye større scene.

(…)

Hovland har forsert så mange hindringer for å komme seg dit han er i dag, og han er nå på vei til å bli den første norske spilleren til å konkurrere på Augusta National, men muligens også den første norske golfhelten på herresiden som kan inspirerere en ny generasjon spillere

(…)

Den tendensen til å levere under stort press som Bratton så for første gang i 2013? Hovland har det fortsatt – og mer enn noen gang. Det er et tegn på at det er flere store ting i vente for fremtiden til golf i Norge.»

(Fortsetter under)

 

Golf.com/Sports Illustrated

«Norge har hatt lite suksess i herregolf opp gjennom historien, og ingen spillere fra landet har noen gang vunnet en PGA Tour-turnering. Den fremste norske spilleren er Suzann Pettersen, som har vunnet to majorer blant hennes 15 seiere på LPGA-touren.

Hovland, som nesten ikke ble utfordret i matchspilldelen av turneringen, vant to matcher på rad 7&6 i åttedels- og kvartfinalen, og han ble aldri tvunget til det siste hullet i noen av hans seks matcher. Hovland vant 43 av de 104 hullene i matchspill.»

VG: – Det er mulig å bli god, selv om du er fra Norge

VG pratet med Tore Waagø, daglig leder i Viktor Hovlands hjemmeklubb, Miklagard GK, etter søndagens seier:

«Tore Waagø sier at ingen der visste hvor stort talent Hovland var da han kom dit for tre år siden.

– Vår hovedtrener Nicolai Langeland sa nesten med én gang at han kom til å bli en fremtidig stjerne. Han baserte det på teknikk, vilje til å jobbe på treningsfeltet, innstilling og evnen til å ikke gi opp. Viktor kan trene på de samme tingene time etter time, og den evnen må du ha for å bli veldig god, sier Waagø

Han sier at Hovlands prestasjoner er “utrolig viktige for norsk golf”, og at folk følger med som de gjorde da Henrik Bjørnstad gjorde det bra på PGA-touren.

– Dette viser at gode prestasjoner «vekker» den vanlige golfer. Det skaper interesse. Jeg tror jo også at det er viktig for alle de andre talentene vi har der ute. De ser at det er mulig å bli god, selv om du er fra Norge, sier Waagø, som er overbevist om at norsk golf kan gå inn i en ny gullalder.

– Flere klubber (blant annet Miklagard) har til neste år åtte-ni spillere på college, og det er klart at Viktor sin innsats inspirerer. Det viser at man kan bli god hvis man gjør de rette tingene. Selvfølgelig er det spillerne som skal ha hovedæren for at man begynner å få resultater, men det er også et bevis på at det gjøres mye bra i norske klubber på utviklingssiden, mener Waagø.»

Artikler i andre medier:
NRK

Aftenposten/NTB

Svensk Golf

USGA