Suzann Pettersen tok i helgen karrierens andre majortriumf, sin femte seier for sesongen og 20. seier som proff. Golfpresident Finn H. Andreassen sier i et intervju med Bergens Tidende at Tutta bør bli kåret til årets idrettsnavn på Idrettsgallaen, og peker på at golf er en verdensidrett med 55 millioner spillere. 

 

– Suzann er alene fra Norge i verdenstoppen, der hun har kjempet i toppen i snart ti år, sier golfpresidenten til BT.

 

Les også: «Suzann Pettersen har aldri vært bedre» 

 

Idrettshistoriker Tom A. Schanke sier det er vanskelig å sammenligne prestasjoner på tvers av idretter, og spesielt sommer- og vinteridretter. Schanke hevder likevel at Tutta er størst:

 

– Tatt i betraktning golfens utbredelse er Suzann Pettersen vår største nåværende idrettsutøver, uansett kjønn. Vi har ingen sommerutøvere som er like store. Og Petter Northug, Marit Bjørgen og Therese Johaug vinner i det som er en minimal idrett i verdenssammenheng. Slik sett er også Aksel Lund Svindal større enn Northug og Bjørgen, sier Schanke til BT.

 

– Jeg sier ikke dette i forkleinelse av de norske vintersportsutøverne. Men Tutta er den største av våre nåværende utøvere, større enn Northug og Bjørgen, sier han.

 

Les også: – Suzann Pettersen er vår tids Sonja Henie

 

Men størst gjennom tidene er Tutta fortsatt et stykke unna. Schanke sier Pettersen er inne blant de ti største norske idrettspersonlighetene gjennom tidene, men at Sonja Henie troner alene på toppen med sine ti VM-gull, seks EM-gull og tre OL-gull i en verdensidrett.

 

Tidenes største norske idrettsprestasjon mener han Vebjørn Rodal stod for da han tok OL-gull på 800 meter i 1996.

 

Les også: Kun Park står mellom Tutta og drømmen

 

NB! Suzann Pettersens liv blir nå TV-serie. Frem til jul blir det forhandlinger med produksjonsselskaper, og manus skal utarbeides. Fra mai 2014 skal et TV-team følge Tutta i ett år, før serien kan nå TV-skjermene ved juletider i 2014. TV2 har sikret seg rettighetene i Norge, skriver Aftenposten