– Tidligere simulatorer har man kunnet manipulere på mange ulike måter. Har man eksempelvis truffet på høyresiden på skjermen, men med venstreskru har ballen likevel skrudd til høyre. Har man har truffet lavt på skjermen kunne ballen fly ufattelig langt. Slagene man får med den nye simulatoren er en korrekt gjengivelse av det faktiske slaget, forklarer Simen Fulland, simulatorsjef ved Custom Golf i Myrens Sportssenter på Sandaker i Oslo.

 

Norsk Golf ble invitert til å teste ut i de nye simulatorene som Custom Golf installerte i fjor høst. Sammen med Bodø, Bergen- og Peggen Golfsenter på Røyken, er de de eneste i Norge som tilbyr den avanserte simulatorteknologien. aboutGolf-simulatorene gjør at simulatorgolf ikke lenger bare er en utelukkende sosial aktivitet, men kan faktisk benyttes til ordentlig kvalitetstrening.

 

I en rekke tester har simulatorene blitt kåret til det beste på markedet, og etter noen slag på den digitale driving rangen var det lett å se hvorfor. Selv om 3D-grafikken har fått en overhaling, er det det som skjuler seg «under panseret» som gjør dette til den en av de mer fornøyelige simulatoropplevelsene vi har opplevd. Og vi er ikke alene.

 

– Jonas Blixt var innom her i desember 2011, og syntes det var så gøy at han kom tilbake dagen etter for å spille mer, forteller Fulland entusiastisk.

 

Simulatorene gir deg muligheten til å pegge opp på realistiske gjengivelser av 36 av verdens mest kjente baner. Flere høyhastighetskameraer fanger opp ballens hastighet og spinnverdier, og leser ballbanen med en imponerende nøyaktighet. Vi lekte oss med alt fra høye «flopp-slag» med lob-wedgen til kraftige «snap-hooker» med driveren, og alle slagene ble korrekt gjengitt i ballbanen på skjermen. Også nærmere green fungerte det bra, der de beste balltreffene med wedgen ble belønnet med backspin.

 

Etter hvert slag blir man matet med informasjon om alt frakøllehodets vinkel, svingspor til «smash-faktor» ved balltreff. Det viktigste er imidlertid at spinn blir fysisk målt på rotasjoner per minutt (RPM) av høyhastighetskameraene. Det gjør at simulatorene også har fått nye bruksområder for gutta på Sandaker.

 

– Ved spesialtilpasning av golfutstyr kan du sammenligne ulike køller, og se hvilke som gir deg de beste tallene. Tall lyver ikke, og det gjør det til et ekstremt nyttig verktøy for oss som driver med kølletilpasning, fastslår Fulland overfor Norsk Golf.

 

Custom Golf

 

Bergen Golfsenter

 

Hva synes du om simulatorgolf? Bra trening, eller bare morsom lek? Bruk kommentarfeltet under og si din mening.