Trodde du Phil Mickelson var ute av form? Tro om igjen. Under lørdagens runde av Shell Houston Open produserte «Lefty» sin beste runde på to år med en score på ni under par, 63 slag, og tangerte samtidig banerekorden på Redstones Tournament Course. Han deler ledelsen sammen med Scott Verplank på 13 under par. Slaget bak følger Aaron Baddeley og Chris Kirk. Fjorårsvinneren Anthony Kim ligger to slag bak på en delt femteplass.

Mickelson spilte en bogeyfri runde med ni birdies, men på det sjette hullet så det skummelt ut da han hadde en meget utfordrende pitch i motbakke fra 15 meter for å redde par. Nærspillseksperten Mickelson dro frem lobwedgen sin, slo et lavt og følsomt slag som spratt et par ganger i motbakken før ballen flatet ut og rullet ned i koppen for et spektakulært par. 

Det sjette hullet var forøvrig det eneste hullet Mickelson så ut til å ha problemer på i løpet av dagen. 71 prosent fairwaytreff, 17 greentreff og  27 putter vitner om en bunnsolid runde fra tee til green. Han syntes det var deilig at alle bitene endelig falt på plass.

– De tre-fire siste månedene har jeg følt at jeg har vært nærme god form, men alltid har det vært noe som har manglet, enten det har vært driving, jernspillet eller puttingen. Jeg har ikke klart å kombinere de forskjellige komponentene i en og samme runde, men i dag klaffet det, sa han til pgatour.com i etterkant av runden.

Han mener at problemet sitter i hodet, og at han ofte har slitt med å holde konsentrasjonen oppe. Tankene vandrer rundt, spesielt til sin kreftsyke kone Amy.

– Dette var første gangen i år jeg har klart å holde fokuset hele runden. Det er deilig å være der jeg er nå og kan kjempe om seieren.

Nå må han belage seg på å reise til Augusta med favorittstempelet.

– Folk snakker om at det ikke nødvendigvis er så bra å vinne uka før en majorturnering fordi det vil ta vekk litt av energien man tar med seg til neste turnering. Selv følte jeg da jeg vant uka før Masters i 2006 (Bellsouth Classic journ. anm.) at det var utelukkende positivt å ta med seg til Augusta. Spesielt på sisterunden følte jeg at jeg kunne dra nytte av selvtilliten jeg tok med meg fra seieren en uke tidligere. 

 

Leaderboard