Mickelson tok kontroll over turneringen allerede i åpningsrunden, der han var en koppsnurr unna å notere karrierens andre 59-runde. Luken han skaffet seg skulle vise seg å holde turneringen ut.

 

Mickelson startet søndagen med en seks slags ledelse, men ble tidlig truet av Brandt Snedeker som plukket opp fire birdies på de ni første hullene. Scott Piercy gjorde også avslutningen interessant med en sisterunde på 61 slag. Mickelson startet dagen slurvete med en bogey allerede på det andre hullet, men hentet seg raskt inn igjen med birdies på det fjerde- og syvende hullet.

 

Med ytterlige birdies på hull 13, 15 og 17 var utfordrerne på trygg avstand.

 

Mickelson har vært på rekordjakt hele uken. Han var ett slag unna en 59 torsdag, han var ett slag unna 36-hullsrekorden for en PGA Tour-turnering torsdag, og på den siste greenen hadde han en lang putt for å slå turneringsrekorden. Den ville ikke i, men for Mickelson var det seieren som telte.

 

– Det var en viktig seier for meg, for det har vært en stund siden jeg har vært med i toppen og kjempet. Jeg var definitivt nervøs før dagen. Det jeg er mest fornøyd med er hvordan jeg fikk kontroll over tankene mine etter noen slag tidlig i runden jeg ikke var veldig begeistret for, sa Mickelson etter runden.

 

Seieren sikrer at Mickelson nå har vunnet minst en turnering de siste ti sesongene. Det er den lengste sammenhengende rekken av minst en seier i en sesong på hele PGA-touren.

 

 

 

 


 

Runde 3

Phil Mickelson er overlegen i Phoenix.

Phil Mickelson har spilt fantastisk golf denne uken og har vært i en annen liga enn konkurrentene på de tre første rundene av Waste Management Phoenix Open. Han satte standarden allerede på torsdag med smått utrolige 60 slag, og han har ikke sett seg tilbake. Den sympatiske amerikaneren ligger 24 under par etter lørdagens 64-runde.

Det er nå seks slag ned til nærmeste utfordrer, Brandt Snedeker, som gikk 65 slag på lørdag, men Mickelson har ikke tatt seieren på forskudd.

– Jeg vet hvor god Snedeker er og hva han kan få til med en putter. Han kan få birdie ut av hva som helst og kommer til å angripe på søndag. Forhåpentlig klarer jeg å holde følge, sier lederen til ESPN.
 
Avslutningen var det ingenting å si på. «Lefty» satte fem birdies på de siste seks hullene foran folkehavet i Phoenix, som satte rekord denne uken, med rundt 180.000 betalende. 20.000 av dem hadde samlet seg rundt den lille 16. greenen på TPC Scottsdale, som er et av verdens mest ikoniske par 3-hull. Støynivået her er enormt og spillerne vet hva som venter dem hvis de slår bra her.  
Mickelson vet å gi publikum det de vil ha. På det 160 meter lange hullet la han 9. jernet 30 cm unna pinnen, og kunne tappe inn for en enkel birdie. Slikt er populært og Mickelson fikk enorm jubel fra fansen.
 
– 172 yards er veldig langt med et 9. jern for meg, men man har ekstra adrenalin på det hullet, så ballen går alltid litt lenger, sier Mickelson. 
 
Kanskje kan Mickelsons spektakulære spill denne uken få plass i historiebøkene. 
 
42-åringen trenger å gå 65 slag på søndag for å tangere rekorden på PGA-touren for laveste score på 72 hull. Denne rekorden ble satt i 2003 av Tommy Armour på Valero Texas Open.
 
– Førsteprioritet er å gjøre det jeg må for å vinne turneringen denne uken. Jeg prøver å ikke tenke på rekorder og sånne ting, sa han til Golf Channel etter lørdagens runde. 
 
 
Dagens beste runde var Padraig Harrington med 63 slag. Han ligger på delt tredjeplass med -16 totalt.