Kommisjonær Tim Finchem sa søndag at PGA Tour ikke støtter forbudet som er foreslått av golfens styringsorganer USGA og R&A. Finchem begrunnet standpunktet med at det ikke gir noen beviselig fordel i konkurranse.

 

Les også: PGA Tour motsetter seg forankring-forbudet 

 

USGA og R&A foreslo regelendringen 28. november, og har tilbudt en periode på 90 dager å kommentere saken på. Selv om Finchem sier at PGA Touren ennå ikke har bestemt seg for om de vil ignorere et eventuelt forbud, mener Montgomerie at Finchems pressekonferanse gir grunn til bekymring.

 

– R&A og USGA har styrt sporten i lang tid, og lenge må det fortsette. Men dette er bekymringsverdig. Vi er i en veldig farlig situasjon nå, og jeg håper de klarer å løse dette veldig veldig raskt. Jeg trodde, som alle andre, at golfreglene ble bestemt av R&A og USGA. Tim Finchem mener tydeligvis noe annet. Dersom European Tour mener det samme gjenstår å se, sier Montgomerie til PA Sport, og legger til:

 

– Jeg synes vi bør følge R&A og USGA. Uavhengig om den lange putteren burde vært forbudt for 20 år siden, bør den forbys nå. Alle bør følge etter. Hva skjer når spillere går fra USGA-turneringer til British Open? Må man da bytte putter? Betyr det også at andre regler også kan endre seg? Alle bør spille under det samme regelverket.

 

Finchem fortalte søndag at av 13 av 15 spillere i PGA Tours rådgivende organ ønsket å motsette seg forbudet.

 

– Veldig mange amatører i dag forankrer putteren, og en rekke spillere på PGA-touren har vokst opp med å forsøke å perfeksjonere forankringsmetoden. Dersom vi skulle støtte et forbud vil det være urettferdig overfor disse gruppene. Vi tror de vil gjøre en feil dersom de går videre med forslaget, sier Finchem.