Det opplyser Smaalenenes Avis i onsdagens papirutgave.

 

Klubben er i gang med prosessen om å kjøpe anlegget på Mørk fra grunneier Peder Mørk, og gjøre det til interkommunalt anlegg.

 

– Vi har god dialog med ordførerne i Indre Østfold, og har tro på at vi selv uten golfanlegget i Askim vil bli interkommunalt, sier daglig leder i Mørk Golfklubb, Åge Wedøe til Smaalenenes Avis.

 

Styrene i Askim- og Mørk Golfklubb har de tre siste månedene jobbet med en fusjonering. Det var ikke snakk om å legge ned noen golfbaner, men at golfmiljøet samlet sine administrative krefter. Askim har i dag en nihullsbane, mens Mørk har en nihullsbane og en 18-hullsbane. En sammenslåing ville medført at spillerne til enhver tid kunne velge hvilken bane de skulle spille.

 

Da forslaget ble lagt frem for klubbenes medlemmer forrige måned, svarte golferne med applaus. Nå har Askim GK likevel bestemt seg for å hoppe av, skriver Smaalenenes Avis. Klubbens daglige leder, Anne Marit Holter sier til Smaalenenes Avis at det ikke ligger noe dramatikk i avgjørelsen, og at klubben kom frem til at det beste er å drive for seg selv i tiden fremover.

 

Bakgrunn: Askim og Mørk kan bli slått sammen

 

Mørk kommer likevel til å fortsette prosessen med å forsøke å bli et interkommunalt anlegg, som i så fall vil gi klubben 50 prosent i spillemidler.

 

Wedøe sier Mørk har fått signaler om at kommunene Spydeberg, Askim og Eidsberg er interesserte i 27-hullsanlegget.

 

Idrettsrådene i Indre Østfold er også positive til tiltaket.

 

– Vi anbefaler at Mørk Golfanlegg får status som regionalt hovedanlegg for golfsport i Indre Østfold. Vi anbefaler at flere (minst to) kommuner inngår med minst fem prosent eierandel i Mørk Golfbane, slik at anlegget kan betegnes som interkommunalt, og dermed kvalifiserer for økt andel spillemiddeltilskudd, skrev idrettsrådet til regionsrådet for en snau måned siden, i følge Smaalenenes Avis.

 

 

 

Relaterte saker

 

Golf-Norge får nest minst i pengetilskudd

 

Oppfordrer til direkte kontakt med politikere 

 

Introduserte kulturministeren for golfsporten