Med en avslutningsrunde på syv under par (65) endte den 20 år gamle trønderen 14 under par for turneringen, og gjorde samtidig et byks på åtte plasser opp leaderboardet. Etter runden var han strålende fornøyd med å komme på pallen, kun slått av Morten Ørum Madsen (Danmark) og svenske Kristoffer Broberg som vant med vanvittige 25 under par.

 

Astronomisk birdieantall

– Akkurat nå er jeg kjempehappy. Målet før hver turnering man stiller opp i er jo å vinne, men når noen spiller så sykt bra er det lite man kan gjøre, fortalte Elias til Norsk Golf etter runden.

Og bra spill ble det mye av denne helgen. Totalt ble det gjort 898 birdies på en Mørk-bane som mildt sagt var barnemat for både proffer og amatører.

Selv om banen er en god del enklere enn hva spillerne er vant med på touren, syntes Bertheussen det var gøy å spille offensiv birdie-golf, men innrømmer at det også er fort gjort å havne på etterskudd på slike baner.

– Når alle gjør så mange birdies er det fort gjort å bli litt stressa om man har en treg periode med litt for mange par. Og gjør man en bogey føler man at man taper en del i forhold til feltet.

Heldigvis ble det kun en bogey på Bertheussen fredag, kombinert med seks birdies og en eagle.

Nest beste nordmann ble Christian Aronsen på fjerdeplass, og det var spennende å følge Grønmo-golferen som iherdig jaktet to eagler på avslutningsrunden. Torsdag kunne han inkassere 5 000 danske kroner da han ble den første i feltet til å nå seks eagles på årets Ecco-tour, men til tross for aggressivt spill fredag kom han en eagle kort av målet på åtte birdies som ville gjort ham ytterlige 15 000 danske kroner rikere.

 

Alt etter skjema

Kenneth Svanum ble til slutt feltets beste amatør med en sterk syvendeplass, den samme posisjonen han startet dagen. Og alt gikk etter planen for Vestfold-golferen:

– Jeg har ikke gjort mange feil denne uka. Målet var topp-ti og beste amatør og jeg klarte begge deler så det var helt supert.

Svanum har nå spilt collegegolf i to år for Francis Marion University i South Carolina, og har vært i god form siden han kom tilbake til Norge.

– Jeg føler jeg har vokst mye som golfer mens jeg har vært i USA. Det hjelper så klart veldig å kunne spille ute hele året, og ikke ha pause om vinteren slik det blir her i Norge.

Beste nordmann etter to runder, Boris Alexander Christov startet dagen på fjerdeplass, men falt tilbake til en tiendeplass fredag. Den delte han med blant annet Jan-Are Larsen, og sammen utgjorde de den fjerde og femte nordmannen på resultatlistens topp ti-liste.

Mørk Golfklubb og primus motor for arrangementet Peder Mørk og Vidar Kokkim høstet mye skryt for det som har vært et meget vellykket arrangement, til tross for værguder som har gjort sitt for å ødelegge. 

– Spillerne har med sitt fantastiske spill løftet dette arrangementet. Og Ecco-touren må også berømmes for hvor dyktige de har vært. Alt har vært meget profesjonelt gjennomført siden dere kom hit, og norsk golf har mye å lære av jobben dere gjør, skrøt Mørk av Ecco-touren under prisutdelingen i etterkant av runden.

 

En pust i bakken

Mørk Masters skulle i utgangspunktet spilles fra torsdag til lørdag, men ble flyttet da turneringen kolliderte med Norgescup som spilles på Miklagard til helgen. Den har Kenneth Svanum valgt å hoppe over, og tar heller sikte på neste ukes Norgescup, også den på Mørk.

– Nå er jeg rimelig lei av å stå opp klokken fem, så imorgen skal jeg endelig sove ut!

Bertheussen på sin side tar en litt lenger turneringspause. Neste turnering på hans program blir lag-NM på Østmarka GK 15. til 17. juli.

En velfortjent pause sier vi.


 

Runde en og to kan du lese om her.