Etter å ha misset kortet i debutsesongen på europatouren i 2019 skulle Kristoffer Reitan i utgangspunktet tilbringe 2020 på Challenge Tour – nivå 2 i Europa.

På grunn av korona-pandemien bestemte imidlertid European Tour seg for å stoppe alle opp- og nedrykk fra de ulike tourene, og dermed hadde Reitan ingenting å tape på å heller prioritere europatour-turneringer de gangene han fikk muligheten.

Reitan slet kraftig med formen første halvdel av sesongen, men begynte virkelig å komme inn i rytmen på høsten. Høydepunktet ble femteplassen i Italian Open i oktober, en tangering av hans beste plassering i karrieren.

Nå starter snart en ny sesong, og denne gang skal Reitan prioritere Challenge-touren. Det opplyser han på sin offisielle Facebook-profil.

–Det nærmer seg endelig sesongstart for Kristoffer etter en lang periode med hardtrening i Spania. Han kommer til å fokusere på Challenge Tour denne sesongen, med mål om en topp-20-plassering sammenlagt. Da er han sikret spill på europatouren i 2022, står det.

I tillegg til Reitan skal også Kristian Krogh Johannessen, Espen Kofstad og Elias Bertheussen spille på Challenge Tour i år.

Challenge Tour-sesongen starter med to turneringer i Sør-Afrika i slutten av april. Det er totalt 25 turneringer på årets turneringsprogram, og sesongen avsluttes med Grand Final på Mallorca i begynnelsen av november.

Før sesongen starter, skal Reitan forsøke å komme med i tre turneringer på europatouren i mars.

– Kristoffer kommer forhåpentligvis med i Qatar 11. til 14. mars og helt sikkert i Kenya 18. til 21. mars. I tilleg går det rykter om at det blir en ekstra turnering i Qatar 4. til 7. mars, hvor han også har forhåpninger om å få plass, står det på Facebook-profilen.