Onsdag denne uken er det duket for «budseminar» for Solheim Cup 2019, der de foreløpig interesserte nasjonene – inkludert Norges Golfforbunds utsendte, skal møtes i London.

I januar ble det kjent at hele ni nasjoner har meldt seg som «seriøste interessenter».

Les også: LET-sjefen skryter av Norges Solheim Cup-muligheter 

Nå skriver golf.se, at Bro Hof Slot utenfor Stockholm er blant disse interessentene.

Sverige har arrangert Solheim Cup to ganger tidligere, både i 2003 (Barsebäck) og 2007 (Halmstad). 

Bro Hof Slott har tidligere arrangert herrenes europatour-turnering, Scandinavian Masters fra 2010 til 2013. I fjor var det imidlertid PGA National of Sweden i Malmö som overtok stafettpinnen for den populære turneringen. 

– Vi har ikke søkt om å få arrangementet ennå. Vi vil først være med på seminaret og vite forutsetningene. Deretter tar vi stilling til om vi skal levere en formell søknad, sier daglig leder i Bro Hof, Peter Nyberg til Svensk Golf.

Det er ennå ikke gitt at Norge kommer til å søke om Solheim Cup i 2019. Søknadsfristen er ikke før 14. august.

I Norge er det Norges Golfforbund som eventuelt vil levere inn søknaden – ikke Oslo Golfklubb. Skulle Sverige søke, vil det bli i regi av klubben Bro Hof – ikke det svenske forbundet.

–Det er Bro Hof som har hovedrollen. Det er klubben som søker om arrangementet. Forbundets rolle er å sanksjonere en eventuell søknad, og støtte det så godt vi kan, sier forbundets president Christer Bergfors til Svensk Golf.

Norges Golfforbund har tidligere uttalt at de har fått positive signaler fra Ladies European Tour om at det er et forbund og ikke en enkeltklubb som fronter søknaden.

NGF presenterte sine Solheim Cup-planer for Ladies European Tour i slutten av januar. LET-sjefen ble imponert over den norske presentasjonen.

– Vi er imponert over profesjonaliteten i den norske presentasjonen, og er sikre på at Norge vil bli en ekstremt sterk kandidat, uttalte CEO i LET, Ivan Khodabakhsh.

I tillegg til Bro Hof, har Danmark, Skottland, Wales, Nederland, Portugal, Spania og Tyrkia foreløpig meldt sin interesse som aktuelle søkenasjoner.

Les også: Finn H: – Noe skal komme ut av Solheim Cup-prosessen 

 

Slik ser tidslinjen ut for videre søknadsprosess

  • 31. oktober mottok NGF og Oslo Golfklubb anbudsdokumentene fra Ladies European Tour
  • 31. januar 2015: Frist for å tilkjennegi at man vil søke
  • 4. mars 2015: «Budseminar»
  • 14. august 2015: Søknadsfrist for Solheim Cup 2019
  • Høsten 2015: Ladies European Tour inviterer til kommersielle forhandlinger med aktuelle kandidater
  • Tidlig 2016: LET annonserer hvem som tildeles Solheim Cup 2019