På grunn av tordenvær er det fortsatt en rekke spillere som ikke har rukket å fullføre sine andrerunder på Diamond CC i Østerrike. Med tre over par sammenlagt ble det nok en amputert turnering for Knut Børsheim.

 

Børsheims 73-runde var en bedring på ett slag fra åpningsrunden, men det var dessverre ikke nok. Tidligere på dagen hadde bergenseren fullført sine siste åtte hull av den utsatte åpningsrunden, og på ettermiddagen var det klart for 18 nye.

 

Børsheim gikk ut på back nine, og fikk en bra start med fire birdies samt en bogey på de første syv hullene. Fire bogeys og en dobbelbogey i innspurten skulle imidlertid koste ham dyrt. 

 

Til slutt endte han to slag bak cutstreken, og må igjen reise lukøret hjem. Med seks strake missede cuter på Europa-touren begynner tiden nå å renne ut om han vil unngå Q-school ved sesongslutt for å fornye sin billett i Europas gjeveste selskap.

 

I teten holder det danske stjerneskuddet Thorbjørn Olesen koken i føringen. Olesen ligger 12 under par, og leder med tre slag på veteranen Thomas Levét.

 

Børsheim vil nå falle ytterlige et par plasser fra sin 209. plass på tourens pengeliste. I fjor var det en total på 258 939 euro ved sesongslutt som sikret fornyede spillerettigheter på Europa-touren. Børsheim har foreløpig spilt inn 25 000 euro på de 15 turneringene han har spilt.

 

Forhåpentlig kan det snart snu seg for 25-åringen. Fortsatt er det tre og en halv måned igjen av sesongen, og det kan fort snu seg i golf. Det viste Espen Kofstad i Acaya Open forrige helg.

 

– – – – – 


Runde 1

Knut Børsheim lå to under par etter ti hull i Lyoness Open i Østerrike. Så kom uværet og satte en stopper for godspillet.

Ukens Europatour-turnering startet en dag tidligere enn vanlig, og med åpningsrunden på onsdag fikk Knut Børsheim en god start på Diamond CC i Altzenbrugg.

 

Bergenseren åpnet med fire birdies og to bogeys på de første ti hullene, før store nedbørsmengder gjorde at spillerne måtte pakke sakene for dagen.

 

– Steady spill og fin putting gir foreløpig minus to. Fortsette i samme stil i morgen, skrev han på sin Facebook-profil etter runden.

 

Torsdag morgen var Børsheim klar for de siste åtte hullene. Da var dessverre rytmen vekk. 25-åringen åpnet bra med tre strake par, som også skulle bli hans tre siste for dagen.

 

Med bogey-bogey-birdie-dobbelbogey-bogey-avslutning på de siste fem hullene falt han ned til en delt 82. plass. Med 74 slag på scorekortet (+2) ligger han nå to slag bak den foreløpige cutgrensen. Forhåpentligvis klarer han å finne tilbake til gårsdagens spill – det trenger han for å unngå å misse sin sjette strake cut på Europa-touren.

 

Med 25 000 innspilte euro befinner Børsheim seg for øyeblikket på 209. plass på Europa-tourens pengeliste, nesten 100 000 euro bak 115. plassen.

 

I skrivende stund er det den danske kometen Thorbjørn Olesen som leder. Olesen deltok i forrige ukes The Open-turnering. Der endte han på en sterk 9. plass.