– Ja, jeg har bytta litt. Jeg har i to, tre uker hatt jernkøllene som jeg liker veldig godt. Jeg gjorde en liten switch før jeg gikk ut på den siste treningsrunden onsdag. Jeg syntes pitch til syverjernet gikk litt for høyt, og da tok jeg en annen type jernkølle inn der, som går litt lavere, forklarer Viktor til Norsk Golf.

Foreløpig er det ingen av partene som snakker høyt om det nye ekteskapet.

Ingen avtale vil bli offentliggjort før etter U.S. Open. Som amatør har ikke Viktor lov å ha sponsoravtaler som tilsvarer den stadig økende markedsverdien hans. Derfor går han fortsatt i klærne til Oklahoma State University på Pebble Beach.

Når Viktor proffdebuterer på PGA-touren i Travelers Championship neste helg, blir det med nye farger og logoer verdt store penger.

– Hvor mye Ping blir det i bagen din framover?

– Det får vi se, svarer Viktor og smiler lurt. – Jeg har ikke bestemt meg helt ennå.

(Artikkelen fortsetter under)

Viktor Hovland med PINGs nye driver i bagen denne uken. (Foto: Getty Images)

Ping på plass

At en stor avtale er nær ved å bli offentliggjort, er hevet over tvil. På rangen onsdag var to representanter fra Ping i tett dialog med Viktor om tilpasningen av nytt utstyr.

Det er grunn til å tro at Ping – grunnlagt av den norsk-amerikanske gründeren Karsten Solheim, og et familieeid selskap som fortsatt er bevisst sine norske røtter – ser det som ekstra hyggelig å få Viktor i stallen.

Under de første treningsrundene på Pebble Beach hadde Viktor to drivere i bagen. I tillegg til en ny Ping G410, hadde han også sin gamle TaylorMade M5.

Da turneringen startet torsdag, var det med Ping driver, fairwaywood og jernkøller.

Ikke noe problem

– Jeg har testet litt rundt omkring. Nå føler jeg at jeg har funnet noe som funker ganske bra, sier Viktor.

– Hvordan ser du på å bytte utstyr så tett opp til U.S. Open?

– Jeg hadde ikke tatt det inn hvis jeg ikke trodde det ble bedre. Det er ikke verre enn det, svarer han.

Inntil videre ser han ut til å beholde sin Titleist Pro V1-golfball, TaylorMade TP Black Copper Ardmore 1-putter, TaylorMade R Series-wedger og Callaway driving-jern.

Spesiell timing

– Selve timingen på utstyrsbyttet til Viktor er kanskje noe spesiell ettersom han går inn i en veldig viktig periode, men for alt vi vet, kan dette ha med kontrakter å gjøre nå som han er i ferd med å bli proff. Jeg tror Viktor har full kontroll på det, sier golfekspert Joakim Mikkelsen.

Han ser ingen stor ulempe eller risiko med utstyrsbyttet så tett på en majorturnering.

– Spillere på dette nivået bytter jo køller støtt og stadig, så jeg synes ikke det er noen dramatikk i at han prøver noe nytt. Jeg vet også at han har testet Ping en stund allerede, så dette er nok nøye planlagt og gjennomtenkt.

Han hadde stusset mer dersom Viktor hadde byttet ball nå.

– Det tar ofte litt lenger tid å bli vant til, sier Mikkelsen.