VRS Covert jern bygger videre på tidligere modellers teknologi, men har fått nytt og veldig annerledes utseende. Vi syns designet har et røft «industripreg» og vi liker det. Nike har jobbet med å skjule baksiden av køllen ved adressering. VRS Covert ser bedre ut enn tidligere modeller og vi forventer at de slår an hos en bredere gruppe golfere. Fokus er fremdeles på hastighet og lengde med svært tilgivende egenskaper. Vekten er flyttet ut i kantene for å oppnå gode resultater på de typiske feiltreffene.

 

Tom Stites, Nike Golf Director of Club Creation, er en svært anerkjent mann innen golfindustrien og har dette å si om VRS Covert jern;

 

– Lengde, kontroll og presisjon er nøkkelen til gode golfslag. Golfere vil oppleve forbedring ikke bare på de rene treffene men også på treff utenfor senter av køllehodet.

 

VRS Covert jern kommer for salg 8.februar 2013 i 4-AW med ståskaft (True Temper Dynalite 90) eller grafittskaft (Nike Kuro Kage 70).

 

Fairwaywood og hybrid låner teknologi fra jernkøllene. Der er «cavity back» helt vanlig, altså fjerning av vekt fra senter og plassering av dette ut mot kantene. Nike har gjort dette med VRS Covert driver, fairwaywood og hybrid. Veldig spesielt konsept og ikke minst utseende.

 

FlexLoft er den andre veldig spesielle teknologien vi finner i VRS Covert. Med FlexLoft kan spilleren velge loft og vinkel på hodet uavhengig av hverandre. Dette gir bedre kontroll på innstillingene og mulighet til å justere for optimal ballbane. Justering av lengdeforskjellene mellom jern – hybrid – fairwaywood blir også mye lettere. Med mange innstillinger på loft i en kølle unngår man feilkjøpte køller som overlapper hverandre. Vi ser for oss at denne teknologien blir glimrende for både golfere og butikker.

 

Mye vekt på justering og «cavity back» teknologi altså, men ballhastighet er ikke glemt. NexCOR slagflate er på plass for å effektivt overføre energi fra svinghastighet til ballhastighet og dermed mer lengde. Årets køller har fokus på gode resultater på feiltreff lavt på slagflaten.

 

VRS Covert Tour fairwaywood og hybrid er justerbare med FlexLoft, standardversjon er fast. Alle kommer for salg 8.februar 2013.

 

VRS Covert Tour fairwaywood 3W (13-17°), 5W (17-21°) med Kuro Kage Silver 70 skaft.

VRS Cover fairwaywood 3W (15°) , 5W (19°) med Kuro Kage Black 60 skaft.

 

VRS Covert Tour hybrid 3H (17-21°), 5H (21-25°) med Kuro Kage Silver 80 skaft.

VRS Covert hybrid 2H (17°), 3H (20°), 4H (23°), 5H (26°) med Kuro Kage Black 70 skaft.

 

Dere finner flere bilder av køllene på denne linken til bloggen min.

 

I helgen fikk Nike Covert sin første tourseier da Scott Jamieson vant Nelson Mandela Championship. Jamieson er en av veldig mange Nikespillere som har tatt de nye køllene i bruk.