Tekst: Anne Jørgensen. Turneringen ble gjennomført med to runder totalt, lørdag og søndag. 121 spillere, alle over 35 år, deltok i Norges Golfforbunds NM i klassen Mid Amatør. Suverene baneforhold og greener av raskeste sort møtte golfspillerne fra store deler av Norge.

Tøffe greener
– Jeg har hatt flotte dager her, og det har vært veldig moro å være med. Banen er bra og banemannskapet og alle frivillige skal ha takk, sier Aslaksen. Han gikk banen på 70 slag lørdag og 72 slag søndag.
– Et fint arrangement, og greenene har vært tøffe. Det handler om å gå ut og gjøre sitt beste, sier Petersen som måtte ut i omspill med Marte Værsted Tandberg fra Nøtterøy Golfklubb da de hadde samme resultat etter 18 hull. Etter det 19. hullet, hull 10, kunne hun juble for seieren, som er hennes sjette seier i NM Mid Amatør. Hun endte på 85 slag lørdag og 92 slag søndag.

Sterkt fra hjemmeklubben
Spillerne fra hjemmeklubben gjorde det også sterkt. Daniel Envall tok en andreplass, tre slag bak Aslaksen.
– En bra opplevelse, det er første gang jeg deltar her, sier Envall.
I dameklassen var Tyrifjords egen Ingrid Martens kun to slag bak førsteplassen etter første runde lørdag. Hun endte tre slag bak på en delt 3. plass, men bronsen glapp da resultatene fra de siste ni hullene ble tellende.
– Dette er gøy og er med på å sette Tyrifjord på kartet, sier Martens som har en seier og en andreplass fra tidligere spill i turneringen.

Håndtert av klubben
Daglig leder Derek Crawford i Tyrifjord Golfklubb forteller at Tyrifjord har håndtert hele turneringen internt, alle har stått på og spesielt banemannskapet.
– Vi har en bane som er verd å konkurrere på, vi har infrastruktur og vi kan håndtere det. Seks mann har levert denne banen og klippet den fram slik. Det har vært en fornøyelse for klubben å ta imot alle spillerne til denne turneringen, sier Crawford.